nätpedofilernas terror mot barn

26Jan10

Det är få som förstår den skada nätpedofiler åsamkar barn. Få, förutom barnen själva förstås och deras närmast anhöriga och de inom rättsväsendet som känner till vilket vidrigt tillvägagångssätt en nätpedofil kan använda för att hota barn att göra som denne vill. Vi på Suspicio har läst igenom domar och tagit del av info om hur en av nätpedofilerna agerat i syfte att skrämma barn att begå handlingar mot dennes vilja. Det är en synnerligen skrämmande läsning.

En nätpedofil är lika empatilös i sitt tillvägagångssätt som en pedofil RL. Det är den egna sexualdriften och behovet av makt och kontroll som är prio ett, barnen är endast objekt som ska tillgodose pedofilens behov. Oavsett om det är via nätet eller RL.

Böhlin  är en av de värsta nätpedofilerna som åtalats.  Han har inte skytt några som helst medel för att få barn att agera som han vill framför webcam!

 Många undrar hur en nätpedofil bär sig åt och en del verkar närmast utgå från att det är vuxna offer det handlar om. Vuxna som ”borde veta bättre eller inte borde varit så lättlurade. Men det är inte vuxna det handlar om. Det är barn som blivit utsatta!  Barn som blivit lurade och skrämda på några av de värsta sätt man ens kan föreställa sig. Bland annat genom hot om att mamman blivit kidnappad och kommer mördas om inte barnet gör som han säger!

När man läser innehållet i domarna (har journalisterna gjort det?) är det i vissa avsnitt som taget ur ett skräckfilmsmanus. Och är det inte så barnen måste ha känt sig? Känslan av att befinna sig mitt i sitt livs värsta mardröm, fast på riktigt.  De har lurats tro att deras anhörigas liv hänger  på att de utfört de handlingar det fega svinet på andra sidan webcam bett dom göra!

Den här nätpedofilen förstörde livet på olika sätt för minst 62 barn. Somliga av barnen kommer sannolikt behöva stöd och hjälp för att bearbeta det trauma Böhlin utsatte dom för. Barn är barn, de är inte små vuxna, deras hjärnor är inte fullt utvecklade, de saknar livserfarenhet och har inte samma referensramar som vuxna, de är oskuldsfulla och naiva. Dessutom litar dom oftast på att vuxna och andra inte vill skada dom utan vill dom väl. Och det utnyttjade Böhlin liksom andra pedofiler.

Böhlin, en  man med familj, har ägnat sin fritid  åt att göra livet till ett rent helvete för minst 62 barn.  Dessutom har han dömts för våldtäkt på minderårig! Han liksom andra pedofiler borde få livstid och aldrig någonsin fått komma ut igen. Men han dömdes till 8 års fängelse.  Vilket i Sverige anses vara ett långt straff.  Tingsrätten bestämde påföljden till fängelse i åtta år, men hovrätten anser inte brottsligheten nå upp till straffmaximum och ändrar längden på straffet till sex år.

Man kan fråga sig vad det är för typ av brott en pedofil ska göra sig skyldig till egentligen för att få det strängaste straffet i den här kategorin? Kan det bli värre än så här? Böhlin hade dessutom tidigare dömts för liknande brott, senast 2005! En sådan som han slutar inte begå den här typen av brott mot barn bara för att han hålls inlåst några år!

I kölvattnet efter pedofilerna dyker det upp privata iniativ på nätet och här är en sajt som kartlägger nätpedofiler och som  hjälper polisen med att samla in bevismaterial. Dit kan den som blivit utsatt vända sig för hjälp. De gör det rättsväsendet borde göra.

Domen mot Böhlin är i övrigt en offentlig handling och sajten politiskt inkorrekt tillhandahåller både domen och bild på Böhlin utlagd här.

Böhlin är en 34-årig ”man”   med familj som på sin fritid suttit framför datorn och letat efter offer på populära internetsajter som Bilddagboken och Snuttis. Enligt kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman har han riktat in sig på flickor mellan 13-15 år. Sedan har han systematiskt kartlagt uppgifter om flickorna och deras föräldrar, kusiner, vänner eller syskon. Han har haft en egen profil på Internetsidorna där han utgett sig för att vara en flicka 15-årsåldern. Han har kontaktat offren genom att skriva i deras gästböcker och därefter börjat chatta med dem via msn/…/ 

I ett av de här 62 konkreta fallen har han liksom andra pedofiler skaffat sig förkunskaper om flickans familjesituation och känner bland annat  till namnet på hennes mamma.  Han frågar flickan via msn om hon vet vem xx är och syftar på modern. Flickan undrar givetvis vem det är som frågar. Han spelar hemlighetsfull och säger att hon måste starta ett videosamtal för han vill se hennes min när han avslöjar sig. Det ska alltså framstå som om han är någon hon känner.

Vid första tillfället kan hon inte gå in på videolänken eftersom det inte går på kompisens dator. Men nätpedofilen ger sig inte. Några dagar senare när hon är hemma går han återigen in på hennes msn och ställer samma fråga. Till slut medger flickan att det är hennes mamma. Hon påbörjar ett videosamtal  för att se vem han är och där börjar hennes mardröm….

Av domen ovan framgår att han omedelbart hotar att döda flickans mamma om hon inte gör som han säger. Flickan som i den här situationen inte vet var modern befinner sig tror att mannen (Böhlin) har kidnappat henne och att modern befinner sig i fara. Nu hänger hennes mors liv i flickans händer.

Med detta för flickan reella hot hängande över sig tvingar han sedan henne bland annat att klä av sig. Hon försöker vinkla bort kameran från ansiktet men han tvingar henne att rikta dit igen. Hon försöker dölja sitt ansikte men han tvingar henne att visa det. Hennes desperata försök att dölja sig beror på att hon tror att han filmar henne och hon vill inte synas eftersom filmen kan spridas på nätet. Men han tvingar henne till det och en rad andra fullständigt vidriga handlingar hela tiden under hotet om att hennes mamma kommer dö om hon inte gör som han säger.

Med hot om att mörda flickans mamma lyckades han få henne att agera som han ville och hela förloppet är som taget ur en mardröm. Barn är naiva, okunniga och oskuldsfulla. Det utnyttjade han till maximum. Han har utövat en  makt och kontroll över de barn han lyckats hota. Och vi hoppas verkligen att den här flickan och alla andra han förstört livet för får all hjälp som finns att få för att komma över de trauman denna ursäkt till människa utsatte dom för. Den här nämnda flickan blev extremt utsatt och tvingades in i en fullständigt vansinnig och vidrig situation regisserad genom dödshot av pedofilen Böhlin.

Det finns nätpedofiler som manipulerar barn genom lock och pock. De kan grooma barnen (det vill säga f ö r b e r e d a barnen för övergrepp) i både dagar och veckor innan de går till handling. Precis som IRL där de kan agera kompisar eller snälla vuxna för att få barnets förtroende innan de börjar utsätta barnen för sexuella övergrepp.

Sedan finns det nätpedofiler som Böhlin, som använder hot om våld och mord för att kunna kränka barnen sexuellt genom att tvinga dom begå handlingar de aldrig annars skulle göra om det inte handlade om att ”rädda livet” på en nära anhörig!

Han är tyvärr inte ensam. Föräldrar, prata med era barn om det här och polisanmäl varenda sexuellt  närmande eller kontaktförsök som en vuxen gör mot ditt barn på nätet. För ditt har då kommit i kontakt med en person som måste stoppas. Ditt barn kanske klarar sig, men gör dom andra barnen det? Anmäl och prata med era barn. Det är två viktiga förebyggande faktorer och ett steg i att få stopp på nätpedofilerna som tycks bli allt fler.

Tillägg: Idag finns en artikel i SvD om just nätpedofiler och svårigheterna med att komma åt dom. Moderatkvinnor föreslår att brottsprovokation ska tillåtas i syfte att komma åt pedofilerna. ”Men Moderatkvinnorna vill dessutom tillåta brottsprovokation för att förhindra gromning. I dag är det svårt för polisen att fånga en sexförövare på internet, förövaren har ju inget ansikte. Inte förrän de träffar barnet i verkligheten visar de sin riktiga identitet och då är det i många fall för sent – övergreppen har hunnit ske. Det finns länder där provokation används, till exempel Kanada och Storbritannien. Polisen utger sig för att vara barn på internet i syfte att avslöja sexförövarna. ” Läs hela artikeln här.

About these ads


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: