Socialtjänsten i Flen tvingar tillbaka barnen mot deras vilja till sin misshandlande mamma

31Mar10

I går skrev Folket om den misshandelsdömda mamman som nu ska få tillbaka tre av sina barn.

Samtidigt pågår en ny förundersökning om brott där båda föräldrarna figurerar.

Åklagaren bekräftar att det efter domen i höstas inletts en ny förundersökning där föräldrarna finns med. Men han är mycket förtegen och vill inte gå ut med vilka brottsmisstankar det handlar om den här gången. Föräldraparet i Flen anhölls för första gången i oktober 2007 misstänkta för att ha misshandlat flera av de egna barnen. I maj 2008 häktades de misstänkta för, i pappans fall, grov våldtäkt mot barn, och i mammans fall, medhjälp till samma brott. Båda häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Ett av de egna barnen hade då vittnat om sexuella övergrepp i familjen. Förundersökningen lades ner. Men kammarrätten konstaterar i sin dom gällande LVU-placering av barnen i april förra året: ”risken för sexuella gränsöverskridanden är inte undanröjd bara för att förundersökningen är nedlagd.”/…/ Läs hela artikeln här.

Varför ….varför fortgår det här vansinnet med att placera barn hos föräldrar som misshandlar och utsätter dem för olika former av övergrepp? Varför lyssnar man inte på barnen? Det är gränslöst absurt att en domstol eller socialtjänst kan fatta rättsvidriga beslut över huvudet på livrädda barn. De skulle aldrig placera sina egna barn eller ens låta dem träffa någon de inte vill. Men de kan sitta och ta beslut om att andras barn ska göra det. Varför lyssnar man inte på barnens vilja? De här barnen är livrädda! Var finns barnperspektivet, barnkonventionen och barnens bästa i det här beslutet. Tack Monica-Dahlström Lannes för att du kämpar för dessa barns rättigheter!

Se detta inslag: http://svtplay.se/v/1946834/barn_aterforenas_med_misshandelsdomd_mamma

Läs även den här artikeln om det här skrämmande fallet som är påfallande likt fallet med ett annat syskonpar som togs från sina fosterföräldrar. Länk.

Läs även Folkets första artikel om fallet med dessa barn som ska tvingas tillbaka till en mamma som dömts för misshandel av dem och som barnen i n t e vill träffa. Läs om Monica Dahlström-Lannes JO anmälan mot socialtjänsten Länk

About these ads


4 Responses to “Socialtjänsten i Flen tvingar tillbaka barnen mot deras vilja till sin misshandlande mamma”

 1. 1 Helene

  Hur kan man låta barnen flytta till en sån hemsk människa,hon är ju trotts allt dömd för att ha misshandlat sina barn. Jag tycker inte att dessa föräldrar har någon som helst rätt till sina barn. Ingen normal förälder gör så här..LÅS IN BÅDA FÖRÄLDRARNA OCH KASTA BORT NYCKELN..

  • Vi har tagit del av dokumenation i fallet som gör att vi håller med dig. Målsättningen med de flesta fosterhemsplaceringar är att barnen ska återförenas med sina föräldrar. Så småningom. Och så ska det självklart vara eftersom det är hos de biologiska föräldrarna barnen hör hemma. MEN det finns undantag. Om en förälder är våldsam, misshandlar eller utsätter sina barn för olika former av övergrepp så är inte d e n biologiska barn-föräldrarelationen möjlig och d e t måste socialtjänsten kunna se. Det är inte barnets behov av en relation med de biologiska föräldrarna som ska gå först. Det är barnets behov av en lugn och trygg uppväxt utan övergrepp som är prio ett. Och om det är inte möjligt med de biologiska föräldrarna så får man acceptera det. Dessa barn är dessutom livrädda för sin mamma och vill INTE bo med henne. Låt säga att dessa barn får bearbeta sina trauman och leva i en trygg miljö med sina fosterföräldrar och syskon så kanske de så småningom kan skapa någon form av relation med sin mamma. Men idag är det uteslutet och ändå tvingas dom till det. Varför? Hur kan man bortse från barnens bästa och barnens vilja? Det övergår vårt förstånd och den här placeringen går varken att försvara ekonomiskt eller känslomässigt eftersom den är dömd att misslyckas. Tack för din kommentar.
   mvh
   Suspicio

 2. 3 josefin

  VARFÖR MÅSTE inte soc i Flen använda materialet som finns o begära ett NYTT LVU för dom 3 minsta ?? Kan dom göra det nu o bryta denna placering fast dom redan har åkt dit till utredningshemmet ?
  Helt sjukt att barn MÅSTE åka till sin mamma fast hon är dömd OCH fast det pågår en ny utredning till !!
  Varför FÅR det gå till så här ??? finns det inget som kan stoppa detta ?
  Ska verkligen barn behöva hatta runt på detta sätt ?
  O familjehemmen ska dom behöva stå ut med detta att lämna ifrån sig dessa stackars barn … hur mår dom då när dom ska slitas isär o lämna över ett litet barn till denna otrygga framtid ?

  Många frågor …..

 3. 4 carina

  Hur mkt ska barn behöva stå ut med ?
  Stackars dessa barn o familjehem som kämpar med detta o sen behöva lämna över barnet till en sån förälder som helt klart INTE SKA ha nått barn !!
  Finns det verkligen INGET som kan stoppa detta vansinne , är detta sverige 2010 ??
  Trodde vi skulle skydda barn inte krossa dom !
  O FÅR man flytta över barnen till föräldrar som det pågår utredningar på + att dom redan är dömda för åvanstående ??Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: