”Bordellhärvan 2010″

20Jun10

Så kallas Göran Lindberg skandalen på Flashback,.   Skandalen kring sexnätverket med Göran Lindberg och flera andra män som krympte och  som senare bara innefattade den förre polischefen  Göran Lindberg. Det finns många likheter mellan bordellhärvan 1976 och den här aktuella härvan. Bland annat mörkläggningen som till och med polisen i Uppsala är missnöjd med:

/…/Hos polisen i Uppsala, där Göran Lindberg var högste chef under nio år, välkomnas inte åklagarens besked. Myndigheten anser att ryktesspridning och felaktiga uppgifter bäst hindras genom öppenhet i utredningen. Uppsalapolisen har nu skrivit till åklagaren med önskemål om så stor öppenhet som möjligt kring utredningen:
–  Allmänintresset är stort och det finns uppenbar risk för att spekulationerna drar igång om utredningen blir alltför hemlig. Vi tycker det är angeläget att åklagaren delger allmänheten så mycket som möjligt. Sedan ska man ha respekt för att vissa delar måste vara sekretessbelagda, för att skydda personer som utsatts för brott, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

– För polismyndigheten i Uppsala är detta viktigt, eftersom utredningen också tittat på hans tid i Uppsala och de brottsmisstankar som dykt upp här// Artikel UNT 15 juni 2010

Våra tidigare inlägg om härvan hittar ni här. Tillägg: Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare, skriver om mörkläggningen på sin blogg.

About these ads


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: