Media låter sig manipuleras….

02Mar12

För inte länge sedan gjorde en tvkanal ett snyftprogram om en misstänkt förövare. I programmet anklagade den misstänkte förövaren  än den ena än den andra för hjärntvätt och påverkan m.m. Det startades smutskastningskampanjer mot de som tror på den unga kvinnan som berättat och polisanmält sexuella övergrepp som pågått sedan hon var liten. Förföljelse och trakasserier  har enligt uppgift förekommit lång tid innan TV sände programmet. Många av dessa händelser är föremål för polisutredning. Trots det valde en tv kanal att göra programmet.

Vi fick nyss veta att åklagaren återupptagit förundersökningen i fallet mot den misstänkte som var med i TV. Vi får kanske anledning att återkomma till detta men skriver inte mer just nu av hänsyn till förundersökningen och brottsoffret.

Det vi vill ha sagt är att vi senaste åren sett hur okritiska journalister låtit sig manipuleras av både dömda och misstänkta förövare….Skrämmande!

About these ads


4 Responses to “Media låter sig manipuleras….”

 1. 1 jonathanlindborg

  Mejla gärna och tala om vilket fall det rör sig om. Om det inte är Sandviken-fallet (där fanns ju två misstänkta) vet jag inte vilket du menar.

  • Här rör det sig om en misstänkt förälder. Vi kommer sannolikt följa upp det här så vi mejlar inte ut uppgifter till någon med tanke på förundersökningen och att rättsprocessen måste få ha sin gång.

   Det räcker med att den misstänkte förövarens försvarare smutskastar den unga kvinnan.

   Det här är en allmän kritik till medias – ibland – urskiljningslösa ställningstagande som inte ens är faktabaserat, det värsta är när deras föreställningar sedan presenteras som någon form av sanningar när det i själva verket är en misstänkt förövares talan.
   mvh
   Suspicio

 2. 3 Tittarstorm

  Jag behöver inte veta vilket fall det rörde sig om eller vilken stad det allt utspelat sig, men jag har väldigt svårt att förstå vardör ni undviker att berätta om ett TV-progam och vilken TV-kanal det är som har korrupta journalister och som går misstänkta kriminellas ärenden. Den här gången.

  I Sandviken-fallet vet vi ju redan att Uppdrag granskning framförde sin partsinlaga men det program ni skriver om har jag kanske missat?
  Med den här kryptiska informationen kan jag bli upprörd men jag kan inte agera på det hela, jag kan inte välja bort en TV-kanal, jag kan inte kontakta den TV-kanalen och reagera på ovederhäftiga program som går misstänkta brottslingars ärenden. Jag kan inte göra någonting och därför kan jag inte låta mig uppröras heller, det mår man bara dåligt av.

  Kanske vi får veta vad det hela rör sig om och kanske vi inte får veta. Om vi inte får veta kan allt detta fortsätta pågå utan vi tillåts reagera. Det hade varit bättre om ni avstått från att skriva något om det här fallet.

  • Tack för dina synpunkter och du har helt rätt i din kritik. Ibland är det bättre att inte skriva något alls än att bara antyda eller i svepande ordalag ta upp det vi gjorde i det här inlägget. Oftast väljer vi att inte skriva något alls och det är delvis därför bloggen tystnat. Ja, bortsett från tidsbrist som är det primära skälet till att vi inte hinner hålla den uppdaterad.

   Vi sitter på väldigt mycket fakta och information. Ibland kontaktas vi av människor som delger oss precis allt de har som inkluderar bevis på övergrepp men som av olika skäl inte vill att vi skriver om fallen. I andra fall delges vi inte särskilt mycket fakta men med önskemål om att vi skriver om fallen. Vi hamnar i en ständig balansgång om det är adekvat att röja journalister, domare, advokater, föräldrar, omsorgspersonal, myndighetspersoner, rättshaverister mfl mfl för att berätta om övergrepp tillika rättsövergrepp som barn utsatts för.

   Det är där vi hamnar. Ska vi berätta eller ska vi inte berätta? Vad får/ska/bör vi berätta?

   Vi väljer därför att fortsättningsvis avstå från att skriva inlägg där vi inte kan/får återge mer fakta.
   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: