Frivilligorganisation gjorde polisjobbet….Uppdaterad

15Apr12

Det är nog många som idag känner stor tacksamhet inför de fantastiska människor som samlades med Missing people (MSP) i går för att på sin fritid gå med i skallgångskedjan som fann det som tros vara kvarlevorna efter försvunna Marina Johansson.

Lördagen den 14 April 2012 genomfördes en stor skallgång i trakterna kring Spekeröd, med målet att hitta försvunna Marina Johansson. Vid denna skallgång påträffades flertalet fynd. Framför allt hittades resterna av en människa, insvept i en bäddmadrass. Detta var sedan inrullat i ett vitt plastskynke av något slag och dumpat ute i Svartedalen. Mycket möda hade lagts ned på att dölja detta, då det bland annat var två unggranar som var fällda och lagda över kroppen, tillsammans med granris.
Kroppen är ännu ej identifierad, men det är vår starka tro att det är försvunna Marina Johansson vi har hittat [...] Länk till MSPs sajt.

Här är en länk till bakgrundshistoriken om MSP.   Länk till deras twitter. De finns även på facebook, länk. Missing people har två sajter, här och här. Här är länk till flashbacktråden om Marinas försvinnande. Här finns artiklar på SVT om Marina Johanssons försvinnande och fynden som gjordes igår.

Det rättsliga läget o m det var Marina Johansson man fann igår:

Marina Johansson sågs senast vid liv den 28 juli 2010. En vecka senare grips och häktas hennes då 37-årige exsambo misstänkt för att ha mördat henne. Han släpptes en vecka senare eftersom någon kropp inte påträffats. I januari 2011 hittar de nya hyresgästerna i Marina Johanssons villa i Spekeröd en stor blodpöl i hennes säng. De upptäcker även ett kulhål i sovrumsväggen. 37-åringen grips på nytt i slutet av mars och häktas några dagar senare. I augusti förra året åtalades han för mord. Uddevalla tingsrätt finns dock att han inte kan dömas eftersom åklagaren inte kan bevisa att marina Johansson är död. Hovrätten i Göteborg gör samma bedömning i november. I mars i år begär den nu 38-årige mannen 250 000 kronor i skadestånd för de fem månader han suttit häktad misstänkt för mord.

Kan åter ställas för rätta

Om det nya likfyndet i Svartedalen visar sig vara Marina Johansson kan utredningen komma att tas upp på nytt. Och 38-åringen kan åter ställas till inför rätta [...] Länk till artikeln i sin helhet i GP 15 april 2012

Aftonbladets 5 veckor långa och mycket kritiska granskning av polisen är mer än aktuell idag…. http://bloggar.aftonbladet.se/polisgranskning/

***

http://svt.se/embededflash/2772816/play.swf

***

Det var Marina Johansson!

Det är Marina Johanssons kropp som hittats i skogen i Spekeröd den 14 april. Identifieringen gjordes med hjälp av tandkort och anhöriga är underrättade.
– Det fins andra fynd som är gjorda och den tekniska undersökningen av dem fortgår, säger polisens presstalesman Björ Blixer.  Länk till artikeln i sin helhet SR 18 aprl 2012

About these ads


2 Responses to “Frivilligorganisation gjorde polisjobbet….Uppdaterad”

 1. Ja, polisen brukar ofta inte alls sköta sig speciellt bra när det gäller fall som handlar om sexualiserat våld mot kvinnor och barn, så det här var ett oerhört lovvärt initiativ. Man kan hoppas på mer sådant…

  • Nej, det stämmer, där finns brister inte bara vad det gäller kunskap utan också för att det tycks vara lågprioriterade brott. Åtminstone när man jämför med de resurser som tilldelas trafikpolisen och deras pinnjakt – förmodligen kostnadskrävande insatser (men ”fina resultat” i form av pinnar).

   Egentligen ska man inte behöva önska att allmänheten ska göra polisens arbete, men som läget ser ut idag så får vi verkligen hoppas att det här sprider sig även till andra områden där det polisinsatserna är bristfälliga.
   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: