Två gruppers intressen står mot varandra: barnporrkonsumenter vs barn…

23Maj12

Vi saknar tid och dessutom färdigheter i photoshop men i all hast och med mycket enkla basic metoder (de går att göra bilderna ännu mer serielika) vill vi visa hur enkelt det skulle vara att göra riktiga bilder till ”tecknade”.  Genom att göra om en riktig barnporrbild till tecknad kommer pedofiler och andra barnporrkonsumenter att slippa undan straffansvar och dessutom bidra till en ökad sexuell exploatering av barn….om bl.a nedanstående personer får som de vill….

Hanne Kjöller

Anta nu att det skulle bli tillåtet att sprida övergreppsbilder på barn ( som förövarna och andra pedofiler omvandlat till tecknat )föreställ er då vilka problem d e t skulle skapa. Då skulle man få lägga ner åtskilliga timmar på att ta reda på ifall bilderna ursprungligen var foton, dvs foton av våldtagna barn eller om bilderna de facto var tecknade/animerade från början.,. det är bara en tanke med anledning av att Sellström på rikskriminalen oroar sig för att polisen ska få (eller redan borde haft eftersom det varit förbjudet att inneha/sprida/ tecknad barnporr länge) mer ”onödigt” arbete.

Björn Sellström på rikskriminalpolisen

Simon Lundström var varken den första och förhoppningsvis inte den sista som blev dömd för innehav av animerad barnporr. Det vill säga dömd för att ha animerade bilder av vuxna som våldtar små barn.

Som vi tidigare skrivit beklagar vi att ett av justitieråden är Göran Lambertz och detta med tanke på hans förövarvänliga inställning som han demonstrerat ett antal gånger. Ett av hans senaste anmärkningsvärda ”insatser”  ( som bidragit till att sexbrottsutsatta barn inte fått rättslig upprättelse) var ett tillägg han skrev i en dom 28 december 2010

De som försvarar Simon Lundström har inte alltför sällan fel. Exempelvis Mårten Schultz som hävdat att bilderna ingick i Simons arbete.  Bilderna ingick i Simons samlande och inget annat. Detta enligt Simon själv.

Mårten Schultz

Sedan finns förstås de man inte längre förvånas över att de sprider sina förövarvänliga åsikter. Tvärtom. De har gjort sig ökända för att nästan reflexmässigt försvara allt som tangerar pedofili…

Det här var som sagt bara ett smakprov skapat i all hast och  på sammanlagt mindre än 30 minuter. Om vi haft en uppgraderad version av bildredigeringsprogrammet hade vi kunna t göra bilderna mindre ”skissade” och ”målade” och mer seriemässiga. Som den här (lånad från avpixlat och redigerad av oss) bilden till vänster som vi fann via bildsökning på google av ovan nämnda Oisin Cantwell.

Vi fann dock en annan bloggare - atmosphere girl - som mer på ett mer precist sätt beskriver det vi befarar. Bloggaren har funnit foton som blivit omgjorda till mangabilder.  Bloggaren skrev också ett annat mycket tankeväckande inlägg 21 man 2012, länk.

Anta nu att det var tillåtet att inneha och sprida animerad barnporr.  Anta att polisen beslagtar bilder som de du ser här ovan till höger. Föreställ dig sedan problemet med att bedöma om bilden till höger är just en tecknad bild eller har en äkta förlaga. Och om det finns en förlaga så finns det ett barn att rädda.

Sellström vill minska polisens arbete genom att tillåta animerad barnporr vilket gör att vi undrar hur han tänkt sig att den ekvationen ska gå ihop. Om animerad barnporr skulle bli tillåten att sprida skulle man lika gärna kunna släppa fri all barnporr eftersom det sannolikt skulle innebära att pedofiler och andra barnporrkonsumenter skulle börja tillämpa den teknik finns för att undgå lagföring. Det skulle innebära att ännu fler barnsexbrottsoffer inte skulle få hjälp genom identifiering av barnporr. Hur hade man tänkt skydda de barn som idag blir sexuellt exploaterade på grund av att det finns en efterfrågan av barnporr som innebär att fler barn våldtas för att tillgodose dessa sjuka människors störda drifter?

Sverige är inte ensamt om att förbjuda animerad barnporr och vi ser ingen som helst anledning till ett ännu mer tillåtande klimat som underlättar pedofilers och andras intresse av att sprida sexövergreppsbilder på barn. Vi undrar vad det är för människor som vill leva i ett samhälle som inte  – med alla medel - klart och tydligt markerar samhällets avståndstagande till sexualisering av barn?

De här bilderna innebär en kränkning av alla barn, säger Axel Peterson kansliråd på straffrättsenheten på justiedepartementet Liksom polisen Jögen Lindberg  - som intervjuades i ett radio P1 inslag - vill inte vi heller leva i ett samhälle som tillåter spridning av bilder på barn som våldtas. Varken äkta eller animerade…..

*****

Länk till våra inlägg som rör mangamålet

Tillägg 23 maj 2012: Läs vad NBT skriver om polisens tillslag hemma hos mangamannen.  Läs Shedlights intressanta inlägg om vad en del ledare anser om barnporr.

Tillägg 24 maj 2012: Journalisten Monica Antonsson har skrivit ett viktigt inlägg. Det ska inte löna sig att ljuga och manipulera media och framförallt ska man inte anklaga människor som skyddar sina barn för lögnare!

NBT har skrivit ett oerhört intressant inlägg: http://noboytoy.blogspot.se/2012/05/tecknad-pedofilporr.html

På Dagens juridik har man diskuterat mangamålet utifrån en artikel juristen Mårten Schultz skrivit. I kommentarsfältet ger åklagare, advokater mfl sitt juridiska perspektiv på rättsprocessen medan några få i sedvanlig ordning ger sitt propedofila dito http://www.dagensjuridik.se/2012/05/marten-schultz-om-mangamalet-i-hd-varfor-gar-inte-jurister-pa-de-viktigaste-rattegangarna9 Responses to “Två gruppers intressen står mot varandra: barnporrkonsumenter vs barn…”

 1. Jag läste i en kommentar att Sellström hade uttryckt frustration över att de nu får in bilder på badande barn ur barnböcker och liknande. Hans debattinlägg kan säkert vara för att han är utarbetad och har arbetad för länge med barnporr, men han har går i pedofilernas ärenden.
  En strategi för de som lobbar för att barn ska vara sexuella varelser för vuxna är att polisanmäla alla möjliga bilder på barn för att helt enkelt få den reaktion som Sellström visade med sin artikel.

  Det är en sorts uttröttningstaktik och ett manipulerande.

  Det stod öppet på Flashback när ”Sex på kartan” (UR:s film) visades i TV.
  De intressen som vill legalisera i första hand tecknad barnporr uppmanade då till massanmälning för de samlagsscener som visades i denna film
  för att visa på felet med nuvarnade lagstiftning. De ser alltså ingen skillnad på den filmen och våldtagna barn.
  Det säger ju en del om vilken världsbild de har.
  Samhället och media – förstås – har helt missat detta underliggande syfte.

  Har ens Sellström förstått att han och hans grupp utnyttjas?

  För en tid sedan polisanmäldes en naken baby på ett studentplakat.
  Det fick stort genomslag i media. Men de fattade inte VARFÖR denna bild anmäldes just då. Sådana här bilder har funnits länge i dessa sammanhang men nu anmäls de bara i syftet att får en mindre sträng syn på vad barnporr är.
  Detta bör vi också uppmärksamma i sammanhanget.

  Barnporrlobbyisterna drar i trådar som man först efteråt förstår hänger samman med en vilja att flytta gränser.
  Målet är att via denna uttröttningsväg och med syftet att förlöjliga nuvarande lagstiftning, få polis och domstolar att arbeta efter en ny praxis. I slutändan vill man naturligtvis få makthavare att ändra lagstiftning, utan att veta att de de själva har manipulerats under lång tid.
  Vi kommer nog att få se fler artiklar om polisanmälda att keruber, målningar m m.

  • Ett stort tack för din klarsynta analys. Vi önskar att ännu fler var lika klarsynta och spred den kunskap du besitter. Du är helt uppenbart kunnig om den propaganda och lobbyism som sprids på en rad mer eller mindre märkliga (och ofta lättgenomskådade metoder). Det liknar mångt och mycket det som den fientliga och fanatiska delen av papparättsrörelsen gör så fort någon skriver om barn som blivit utsatta för våldtäkter och inte vill träffa sin förövare eller när en beskyddande förälder vill skydda sitt brottsutsatta barn. Det skulle inte förvåna om mejlkorgarna på diverse redaktioner går varma.

   Det är bara ta Hanne Kjöller. Hon berättar själv att hon fått hundratals mejl från orättvist behandlade pappor. Det tolkar hon som en sanning….vi trodde källkritik var en basic obligatorisk kurs på journalistutbildningen.

   Du prickar in fenomenet så exakt att vi hoppas a l l a som har minsta koppling till de här frågorna läser det du skriver. I synnerhet önskar vi att journalister, jurister, redaktörer och de som följer vågen men i sitt innersta känner att debatten som pågår är snedriven och oherderlig. Av de vi talat med irl är det faktiskt en enda person som inte tycker att det behövs något barnporrförbud mot tecknad barnporr. Vi har talat med högst vanliga människor som varken är hysteriska eller konspiratoriska och a l l a tycker det är skrämmande att det finns en våg av kulturpersonligheter som skjutit så högt över målet att de idag blivit pedofilernas främsta talespersoner.

   Vi tror precis som du om Sellströms situation, eller vi hoppas i alla fall att det är som du skriver. Vad vi inte förstår är att han går ut och för barnporrförespråkarnas talan. Vore mer logiskt att byta jobb eller ta hjälp i prioriteringsfrågan som alla andra tjänstemän tvingas göra dagligen för att klara av att hantera det viktigaste först. Olustigt utspel minst sagt.

   Vi tycker mangadebatten är ett praktexempel på hur en debatt kan spåra ut och hamna långt utanför det kärnfrågan bara för att en rad namnkunniga kulturpersonligheter tagit ställning i en fråga på osakliga och falska grunder. Barnporr är inte enligt lagstiftaren yttrandefrihet. Bilderna hade inget med mangamannens jobb att göra utan hans samlande och han blev upphetsad av dem. Husrannsakan hos mangamannen har inget med någon vårdnadstvist att göra, den grundade sig på vad mangamannens dotter berättat och fynden hemma hos honom säger alltför mycket… Det finns hundratals blogginlägg och artiklar som gått på hans lögner och överdrifter och som skapat stort lidande för de drabbade, mangamannens lögner sprids i dag som sanningar och det är rent ut sagt för j-t att mediasverige bidrar till att sprida grova lögner.

   Vi på Suspicio simmar mot strömmen och är tacksamma för alltfler vågar göra det och vi vågar därför att vi utgår mer från fakta än hörsägen som delar av mediasverige tycks göra tillsammans med de vanliga extremliberalerna som anser att barnporrförbudet i sin helhet ska avskaffas.
   mvh
   Suspicio

 2. 3 Bella

  Så bra skrivet och man kan ju bara hoppas att många läser det här och får upp ögonen. Det är farliga krafter i rörelse och den väg dom vill staka ut vill inte jag se bli verklighet.

  • Tack för din kommentar Bella, vi är inne på samma spår, vi vill inte heller leva i ett samhälle med propedofila förtecken. Det är illa nog som det ser ut idag för sexbrottsutsatta barn. I Sverige. Vi hoppas också att många läser det vi och andra med djupare kunskap i ämnet skriver.

   mvh
   Suspicio

 3. Nu är det lite svårt för mig att se med en okunnigs öga men menar du på fullt allvar att du tycker att det där ser ut som serieteckningar?

  • Några hade varit svårbedömda utan förlagorna. Sakfrågan är dock om vi ska ha ett samhälle som värnar mer om pedofilers intressen än barns dito.
   mvh
   Suspicio

   • Det två bilder som möjligen skulle kunna ha varit svårbedömda är de två med de asiatiska flickorna. Men anledningen till att de ser ut som teckningar är att de är teckningar gjorda på/efter en fotografisk förlaga. Nu har jag inte sett de teckningar som ingick i domen förutom de som frikändes mellan instanserna och ingen av de verkar ha varit i närheten av en fotografisk förlaga.

    • Att det äH möjligt att göra om foton till tecknade bilder är endast e t t av flera skäl till att förbudet ska kvarstå. Enligt oss. Du är liksom vi alla andra i din fulla rätt att uttrycka dina åsikter. När det kommer till innehållet på bilderna hos mangamannen så fanns där också bilder på vuxna män som penetrerar små barn. Det finns de som anser att barn ska sexualiseras och att de som grupp inte förtjänar det skydd som normalbefolkningen anser att barn är värda. Det finns de som till varje pris vill att det ska vara tillåtet med barnporr, äkta eller oäkta. Och så finns det sådana som anser på mycket goda grunder att barn ska vara fredade från störda vuxna och att man inte ska uppmuntra vuxna med störd sexualitet. Tvärtom ska man hjälpa dem och det gör man inte genom att förenkla för dem eller bidra till deras sexfixering vid barn.
     mvh
     Suspicio


 1. 1 VeM ViLL TiTTa På TeCKNaD BaRNPoRR oCH VaRFöR? | Calleism

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: