Fosterhemspappa våldtog barn…

11Aug12

Två barn i förskoleåldern, hemmahörande i Upplands Väsby, misstänks ha utsatts för grova sexuella övergrepp av mannen i den jourhemsfamilj där de placerats av de sociala myndigheterna, efter att de misshandlats av sina biologiska föräldrar. Maria Fälth, kristdemokrat och social- och äldrenämndens ordförande, tycker att det är djupt upprörande.

– Det är bedrövligt att det finns vuxna som beter sig mot barn på det här viset. Och jag känner att nu ligger vårt fokus på att de här barnen ska återfå förtroendet för vuxenvärlden.

Så fort kommunen fattade misstankar om att barnen hade utsatts för sexuella övergrepp omhändertogs de och har nu placerats i ett familjehem där de ska kunna bo mer långvarigt. Mannen, som har erkänt övergreppen, sitter häktad sedan mitten av juni på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.Det är första, och förhoppningsvis sista, gången Upplands Väsbys kommun är med om en liknande situation säger Maria Fälth.

För att ta reda på om kommunen har brustit i kontrollen har de nu, på eget initiativ, gjort en Lex Sarah-anmälan för att [...] Länk till SR

Sådana här brott går att förebygga! Fosterhemsfamiljer ska granskas regelbundet och fosterhemsplacerade barn ska träffa socialsekreterar regelbundet. Barn ska träffa handläggarna u t a n att fosterföräldrarna är närvarande och dessa möten ska ske med korta intervaller och inte en gång om året!!

About these ads


7 Responses to “Fosterhemspappa våldtog barn…”

 1. Man måste också lyssna på vad barn säger och ta hänsyn till hur de uttrycker sig i olka åldrar.
  Jag hajade till när jag hörde inslaget i Rapport. Speakertexten löd: ,,,”men så började barnen berätta”…
  Bra!
  När barnen berättar måste man ta dem på allvar! Och inte tro att de ”fantiserar” eller är ute efter ”ekonomisk vinning”, så som vissa krafter har velat att vårt samhälle ska tro en lång tid nu.
  Vilka barn orkar berätta om de blir misstrodda?
  Det finns ingen chans att förhindra dessa fosterhemsövergrepp eller övergrepp i ursprungliga familjer om man inte lyssnar när barn BERÄTTAR.

  • Ja, man ska lyssna på barn. Vi har upprepat det snart oräkneliga gånger: ta barns utsagor om övergrepp på allvar!
   Barn ljuger inte om sexuella övergrepp. Studier som finns visar att det är tvärtom, barn ljuger om att övergrepp i n t e har inträffat. Därför måste man ta barn på allvar och man måste utreda deras utsagor. Att inte lyssna på barn och inte ta deras berättande eller antydande om övergrepp på allvar är ytterligare övergrepp på dem.

   Vi vet idag vilka konsekvenser sexuella övergrepp får på barn och det är bara se bland unga som blivit svikna av samhället och vuxenvärlden vilka problem de har/fårr/skapar. Det är oacceptabelt. Samhället kan inte fortsätta svika barn och det är en skam att det finns fosterhemsfamiljer där det pågår övergrepp. Hur ska dessa barn kompenseras? På samma sätt som de barnhemsplacerade barnen (som utsattes för övergrepp) mellan 50-80?
   30-50 senare fick de 250 000 kr av staten. Det skulle kompensera dem för ett livslångt lidande.

   Varför tar man inte lärdom av det som varit? Varför utbildar man inte människor – som arbetar med barn och som utreder familjehem men även de som kommer i kontakt med barn som berättar om sexuella övergrepp – i hur förövare fungerar och vad man ska vara observant på. Jisses, det är ju ingen raketforskning det handlar om. Det finns ofta en rad indikatorer att ta till fasta på när det handlar om de här frågorna. Vi undrar varför man inte använder den kunskap som finns om förövare? Genom att låta bli bidrar man till att orsaka lidande för barn. Skrämmande att forskning och fakta inte når ut där den ska användas.

   mvh
   Suspicio

 2. Den här barnvåldtäktsmannen erkände åtminstone. Det finns många förövare som inte vågar stå för våldtäkter som de har utsatt små barn för och som kallar barnen lögnare. Vad är det för män, som först utsätter barnen för denna grymma behandling och därefter har mage att kalla dem lögnare?
  Fega kräk.

  • Övergrepp är oförlåtliga och åsamkar i de flesta fall livslånga skador.
   Förnekelsen är ett nytt och nästan lika allvarligt övergrepp mot det utsatta barnet.
   Det finns verkligen inga ursäkter för de här ursäkterna till människor. Att erkänna är det minsta de kan göra vilket om inte annat visar att det finns en liten gnutta mänsklighet kvar i dem.
   Alldeles för snällt att kalla dem fega kräk..
   mvh
   Suspicio

 3. 5 izabella wallin

  inte överraskat
  mamma till våldtagen barn
  http://www.svenskamord.se/index.php?topic=10487.0

  • Hemskt ledsen för ditt barns skull. Hoppas ni får all hjälp som finns att få för att bearbeta traumat. Det är fruktansvärt att sådant här kan fortgå trots att barn berättar och på andra sätt visar att de far illa.
   Vi ska kolla länken du skickade med och återkommer.
   mvh
   Suspicio

 4. 7 lovetar

  Artikeln om Pedofili Inklusive problematiska material och information om de saker som inte alltid hade öppet sagt, eftersom de människor som har berättat om problem Pedofili har fruktat anklagelser om att de är intoleranta personer.
   

  Innehåll i artikeln:

  Religiositet och sensualitet
  Pedofili i den romersk-katolska kyrkan
  Religiösa samfund och pedofili
  Den verkliga tron utövar inte Pedofili
  Pedofil manipulerar och styr ett barn
  Fel skuld på en pedofil offer
  Pedofili är ett mycket brett utbud problem
  Majoritet av pedofiler är män
  Homosexualitet och pedofili
  Islam och pedofili
  Aspiration expansion Pedofili
  Helande av offret

  Hela artikeln är här; http://koti.phnet.fi/petripaavola/pedophilia.html



Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: