Army of survivors…och trasdockans dag….

21Aug12

Thor-Björn Bergman skriver på kanal24 att dokumentärerna (se dem ifall ni ännu inte gjort det) han gjort kommer att under hösten 2012 börja användas i bl.a utbildningssyfte inom projektet Army of survivors:

Från hösten 2012 kommer de flesta filmerna på Kanal 24 att börja användas vid föredrag och föreläsningar inom projektet ”Army of survivors”. Filmerna på Kanal 24 kommer då successivt övergå till preview-versioner som endast visar de första minuternas innehåll. Mer information finns på //www.armyofsurvivors.com//.

Den 25 augusti 2012 firar Trasdockans dag 10 år:

Trasdockan är en symbol för det sexuellt utnyttjade barnet, de tusentals utsatta som nu är barn och de tusentals som en gång blivit utsatta som barn och fortfarande bär på följderna av övergreppen. Ett barn som någon slitit i, slängt undan i ett hörn och glömt bort – som ett ting, ett föremål, en ägodel – precis som en trasdocka. Övergivet både av den som utsatt barnet och av samhället

Trasdockan reser för tionde året genom Sverige och debatten skulle kunna handla om hur/vad myndigheterna gör för att upptäcka när ett barn blir sexuellt utnyttjat-eller hur vad de inte gör.

Trasdockan slutar i år sin resa på Medborgarplatsen i Stockholm den 25 augusti, som från i år har blivit en officiell dag för Trasdockan.[...] Besök sajten och läs resten här

About these ads


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: