Experten: man ska anmäla vid oro…

28Aug12

Vi vet av erfarenhet att det krävs rätt mycket för att människor ska våga anmäla misstanke om sexuella övergrepp på barn. Trots att det är bättre att anmäla en gång för mycket än en gång för lite är det ändå många som tvekar. Denna tvekan kan få till följd att sexbrottsutsatta barn tvingas fortsätta leva med att bli sexuellt utnyttjade eller våldtagna.

I filmen ”Vem lyssnar på Ella?” berättar en mamma om dagen då hon för första gången började misstänka att något inte stod rätt till med sin 3-åriga dotter Ella. Mamman hade varit frånskild sedan ett par år och när dottern kom tillbaka från umgänge med pappan började hon uppträda konstigt och säga saker som inte var normalt för ett barn i hennes ålder. Till slut gjorde mamman en anmälan och det blev inledningen till en nästan två år lång kamp mot myndigheterna. Ju längre tiden gick desto större blev insikten att hon själv riskerade att mista vårdnaden om hon fortsatte att skydda sin dotter. I filmen medverkar förutom Ellas mamma, morbror, och morfar även advokat Eva Kornhall, psykolog Olof Risberg och f d sexualbrottsutredare Monica Dahlström-Lannes samt ett antal vuxna som själva utsatts för övergrepp som barn. Länk till kanal 24 och inslaget där mamman berättar om hur övergreppen på hennes dotter uppdagades och där Olof Risberg anser att man ska anmäla vid oro

 

 

About these ads


One Response to “Experten: man ska anmäla vid oro…”

 1. 1 lovetar

  Artikeln om Pedofili Inklusive problematiska material och information om de saker som inte alltid hade öppet sagt, eftersom de människor som har berättat om problem Pedofili har fruktat anklagelser om att de är intoleranta personer.
   

  Innehåll i artikeln:

  Religiositet och sensualitet
  Pedofili i den romersk-katolska kyrkan
  Religiösa samfund och pedofili
  Den verkliga tron utövar inte Pedofili
  Pedofil manipulerar och styr ett barn
  Fel skuld på en pedofil offer
  Pedofili är ett mycket brett utbud problem
  Majoritet av pedofiler är män
  Homosexualitet och pedofili
  Islam och pedofili
  Aspiration expansion Pedofili
  Helande av offret

  Hela artikeln är här; http://koti.phnet.fi/petripaavola/pedophilia.htmlFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: