Om bloggen


Vår blogg är opolitisk, vi har ingen avsikt att förtala någon på bloggen och det här är ingen hatblogg.

Bloggen kan sägas ha ett journalistiskt syfte som definieras genom att vi med stöd av våra demokratiska rättigheter som pressfrihet, yttrandefrihet, åsiktfrihet granskar och visar hur olika myndigheters och rättssystemet beslut kan ge barn och brottsoffer livslånga negativa konsekvenser. Vi vill belysa de uppenbara felaktigheter som alltför ofta görs i samband med att barn berättar om sexuella övergrepp  och även ta upp de systemfel som finns inom rättssystemet vilket kan innebära som exempel att en misstänkt våldsman får vårdnaden om sitt/sina offer under pågående brottsutredning. Detta enbart för att offren inte vill träffa förövaren och för att domstolen anser att det är bra för barn att umgås med båda föräldrarna. Vi belyser det faktum att myndigheter som har till uppgift att göra riskbedömningar i fall där barn misstänks fara illa brister på den punkten och ingen ändring av detta verkar komma till stånd. Trots att det numera är ett krav.

Vi tar även upp fall och domar där återfallspedofiler kan dömas till skyddstillsyn eller extremt låga straff trots att de är dokumenterat farliga för barn. Vi är kritiska till att domstolar inte tar med återfallspedofilers farlighet i sina bedömingar om strafflängd. Vi är kritiska till att samhället inte har någon som helst kontroll på dokumenterade återfallspedofiler.

I de fall vi nämner namn och händelser är de redan offentliggjorda antingen via andra forum på nätet eller via offentliga uppgifter som exempelvis domslut. Vi anser att det är varje medborgares rättighet att få alla aspekter belysta – ur exempelvis brott mot barn.

Vi anser att även barnens röst ska göras hörd men vi är emot uthängningar av barn och medverkar inte till att offentliggöra personuppgifter eller bilder på  barn. Detta med anledning av det kränker barnens personliga integritet men även för att namn och bildpublicering av förmodade eller bekräftade barnbrottsoffer utgör en fara för varje enskilt barn.

Vi försöker utgå från ett strikt barn och -brottsofferpersektiv i våra inlägg och släpper därför inte fram kommentarer som kan upplevas kränkande av de som utsatts för brott. Vi läser därför igenom alla kommentarer innan vi publicerar dem.

Av hänsyn till de som mår dåligt över att läsa pedofil- och förövarvänliga kommentarer har dessa tagits bort och kommer fortsättningsvis inte accepteras. Det här är ingen pedofildebattblogg för pro-pedofil propaganda.  Vi bloggar uteslutande om reella sexualbrott mot barn och om de faktiska skadorna samt de faktiska förövarna.

Vi är heller inte intresserade av att debattera oskyldigt dömda med anledning av att offren för sexuella övergrepp är ett alldeles för stort problem för att försvinna i en sådan debatt. (Är man intresserad av den typen av inlägg och diskussioner finns det en mängd andra bloggar avsedda för det ändamålet)

I övrigt anser vi att det skulle bli mycket svårt att hitta viktig information och fakta om brott mot barn ifall man uteslutande letade fakta och nyheter i de etablerade medierna. Deras nyhetsrapportering ser snarlik ut och skiljer sig väldigt sällan  från varandra.

Då vårt fokus ligger på barn och brottsoffer söker vi därför fakta och nyheter som har den prägeln - och tar inte hänsyn till vem eller vilka som skriver om ämnet. Vi hoppas våra läsare liksom vi själva kan skilja på ”sak och person”.

Vi tar inte ställning till andra frågor än barn och brottsoffer vilket betyder att ni vi länkar till andra sidor på nätet är det inte för att vi drivs av någon specifik ideologi eller lobbar för någon specifik politisk eller religiös åskådning utan vi hänvisar enbart till en intressant eller informativ artikel och inte till andra eventuella bakomliggande agendor.

Om du vill lämna en kommentar men inte ha den publicerad så skriv det. Då raderar vi den.  I övrigt går det bra att mejla oss med både frågor, funderingar eller tips. E-post: tipsaoss@gmail.com

Maj 2011: Vi har tyvärr ingen möjlighet att hålla bloggen uppdaterad i den omfattning vi skulle önska. Det innebär att vi heller inte kan följa upp all information vi får. Det är något vi verkligen beklagar eftersom det varit en av drivkrafterna med bloggen: att söka mer kunskap utifrån de uppgifter och fakta vi får från bl.a er läsare. Vi har heller ingen möjlighet att svara lika snabbt på mejl som vi tidigare kunnat göra. Vi tar gärna in gästinlägg i bloggen. Om du vill skriva om något som berör det ämne vi bloggar om så är du välkommen att mejla oss det du vill ha sagt. Ni får vara anonyma och behöver inte avslöja vilka ni är. Vi hoppas så småningom få fart på bloggen igen men tills dess hoppas vi att ni har tålamod med det oregelbundna flödet av inlägg och att svar på mejl kan komma att dröja.

 Stort tack till alla som läser bloggen, skickar mejl och skriver kommentarer. Ert engagemang inspirerar och ger kraft.

Augusti 2011: Vi är inte utsända av vare sig säpo, feminister eller vårt statsöverhuvud. Faktum är att vi är privatpersoner, opolitiska men väldigt engagerade i frågor kring barns utsatthet och främst sexbrottsutsatta barn. Vi har genom åren fått kontakt med många kunniga människor i ämnet och därmed skapat oss en stor kunskap genom dessa. Om man vill kan man säga att de ingår i vårt nätverk men det gör i så fall alla läsare och kommentatorer som skriver intressanta, faktafyllda och lärorika inlägg hos oss.

Genom åren har rad konspirationsteoretiker anklagat oss för att ligga bakom allt från enstaka kommentarer i andra forum till att handgripligen kidnappa barn. Vi har inte sett någon anledning att bemöta alla tokerier som skrivs för att på sätt undvika att hamna i debatt och diskussion som är helt ointressant och tidsödande för oss.

Vi har knappt tid att hålla bloggen uppdaterad eller att svara  på mejl och det beror inte på att vi är ute och konspirerar utan på att vi har vanliga liv som de flesta andra och några av oss har familj och lever vanliga liv. Vi uppmanar heller inte någon att begå brott vare sig mot uthängda pedofiler eller andra misstänkta brottslingar. Vi belyser bara den obelysta halvan av brottsfall som uppmärksammas på nätet.


8 Responses to “Om bloggen”

 1. 1 kerstin roslind

  jag har arbeteta i 22 år som socialarbetare och senast under åtta år på Kriscentrum för våldsutsatta kvinnor och deras barn i Malmö. Jag blev utfrusen från jobbet och köptes ut med en halv miljon kronor och advokatkostnader betalda. Detta för att jag anmälde barn som for illa och inte höll med om att en kvinna var psykiskt sjuk när hon var i kris. Hennes son har berättat flera gånger om hur han blev utsatt för våld av sin pappa. Ingen har någonsin tagit honom på allvar och nu har pappan vårdnaden. Jag har mycket att berätta och sett så mycket smuts och så även kvinnor som varit klienter där. Mina kolleger som jag startade Kriscentrum med svek mig en efter en och de sa ”var tyst Kerstin vi måste arbeta underjordiskt” Min berättelse finns även delvis bortklippt på UR Samtiden Kunskapskanalen SVT samt i Agneta Strindngers konstutställning ”en dag fick jag nog” Min delvisa historia finns också att läsa om i journalist Maciej Zarembas artikelserie ”mobbarna och rättvisan” i Dagens Nyheter. Jag är mycket glad att jag kunnat göra nytta genom att gå ut med namn och arbetsplats och jag har beklagande från kommunalråd Ilmar Reepalu i Malmö. Men inget förändras utan socialtjänsten har all makt. Det finns barn som far mycket illa utan att någon gör något och jag uppmanar alla professionella som ser detta att träda fram. Det är med stor glädje att Dagens Nyheters artikelserie nu når utanför Sveriges gränser.
  Jag har informerat Socialstyrelsen-

  • Tack för din berättelse Kerstin. Vi vet att det finns brister även inom socialtjänst och andra organisationer som arbetar i de här frågorna. Det är modigt att våga bryyta tystnaden. Vi hoppas att fler kommer göra det när det gäller beslut som strider mot barns bästa. Barn ska vara med trygga vuxna, om den bästa föräldern är mamma eller pappa spelar ingen roll eftersom det finns goda och dåliga av båda könen. Socialtjänsten har att utreda alla anmälningar och ta beslut som baseras på fakta. Vi har också sett och tagit del av rena partinslagorna som baseras på snararare en manipulativ vuxen mer än barns och vittnens utsagor om faktiska händelser/brott. Det är dock under all kritik att de som vågar protestera mobbas ut från arbetsplatsen, men även detta har vi fått ta del av på nära håll. Hoppas du har fått hjälp och stöd att gå vidare. Kränkningar på arbetsplatser är nog ett större problem än många anar.
   mvh
   Suspicio

 2. 3 Rebecka

  Hej

  Vilken e-post adress kan jag kontakta er på?

 3. Ni har länkat till scoopgravaren.blogspot.com/2011/02/en-socialarbetare-zumba-foretagare-och.html Denna bloggen är falsk och ni bör ta bort denna länken domen mot Rut Patricksson och Daniel Arrospide hittar ni här. http://www.scribd.com/doc/90120317/Dom
  Dom har hållt på och anklagat och fabuliserat om Oscar sedan han gjorde slut med Rut och har aldrig skadat henne eller hotat henne.

  • Tack för informationen.
   Vi hinner inte gå igenom alla artiklarna så var vänlig och berätta vilken artikel det är vi länkar ifrån så ska vi lägga in domsluten där.
   mvh
   Suspicio

 4. 7 Linn

  Hej! Jag hittade denna sida av en slump. Min dotter blev utsatt för övergrepp och hon fick upprättelse men jag fick ligga på och själv ta reda på saker och ting och vara ”utredare”. Mannen u fråga som gav sig på min dotter var min fd man. Vi har två gemensamma barn som jag har egen vårdnad om. Under tiden
  han satt inne i fängelset tog en person kontakt med mig och sa mellan raderna att det inte var lämpligt att han träffade sina barn utan kontaktperson. Han har inte gjort något försök att träffa barnen efter tjänat fängelsestraff.
  Däremot har han gift sig med en socialsekreterare som stöttar honom hela vägen och själv har ett barn i samma ålder.
  Det tycker jag är skam för hela yrkeskåren!
  Jag tror att man måste vara jäkligt driven själv för att få det man har rätt tiil.
  Det jag reagerar starkt på är att brottsoffret själv ska begära in skadeståndet, det är rent ut sagt inte klokt.
  Tack för mig. Krisikubik.wordpress.com

  • Hej Linn
   Tack för din kommentar och tack för att du berättar. Det är oerhört viktigt att det du berättar kommer fram, att det når ut till människor så att människor får kännedom om hur sexbrottsutsatta barn och deras beskyddande anhöriga behandlas. I Sverige. Vi känner dessvärre igen det du beskriver och det är inte utan anledning Aftonbladets polisgranskning utmynnat i extrem kritik mot rättssystemet.

   När det gäller allmänhetens kunskap om sexbrottsutsatta barn så lever många i (van)föreställningen att barn som blir utsatta för sexuella övergrepp blir lyssnade på, trodda, får hjälp och stöd samt rättslig upprättelse. Vi har nog tappat räkningen på alla de fall vi tagit del av där barn inte fått rättslig upprättelse och därför heller inte psykologiskt stöd. Tvärtom så har vi många dåliga exempel på hur barn tvingats till boende och/eller umgänge med sin förövare därför att denne inte blivit dömd. Då ska man ha i åtanke att det är bara är 3 % av de anmälda barnskändarna som åtalas och döms. Låter mycket betryggande att ditt ex inte får träffa era barn och att han heller inte visat någon vilja till det. Om det öht skulle bli aktuellt så är det självklart med kontaktperson.

   Det du berättar om att förövaren nu har en relationer med en socialsekreterare känns lite skrämmande. I synnerhet när det finns barn med i bilden. Vi har exempel på hur nära anhöriga trott på dömda förövare när de sagt sig vara oskyldigt dömda för att senare upptäcka att deras eget barn också blivit utsatt. Det är skrämmande att en förälder vågar ta chansen, ännu värre när det är en socialsekreterare som borde ha ett bättre omdöme än så.

   Du får väldigt gärna mejla oss och berätta mer. Vi har sett en del fall där socialsekreterare tagit en del märkliga beslut och vi har ibland funderat över vad som gjort dessa tjänstemän så omdömeslösa. Vår mejladress är tipsaoss@gmail.com
   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: