Apropå polisens prioriteringar…vintjuv anhållen

20Nov10

På Värnamo sjukhus arbetade en pedofil som avslöjades i februari 2010.  Polisen hittade barnporr både på hans arbetsplats och i hans bostad. Men i juli 2010 gick en polis i Jönköpings län ut och sa att de inte hade resurser att utreda barnporrbrott vilket fick polisledningen att lova se över hur de skulle kunna utöka resurserna.

Media har inte rapporterat vidare om fallet så man får utgå från att några nya resurser inte tilldelats Jönköpings enda barnporrutredare och att pedofilen som arbetade på Värnamo sjukhus fortfarande arbetar, förmodligen på något annat sjukhus i en annan del av Sverige.

Men det finns andra brott som det tycks finnas oändliga polisiära resurser att utreda. Dessutom verkar det finnas ett polisiärt samarbete som sträcker sig över både olika enheter och län.  Ja, ta bara Jan Guillos vin- och medaljsamling som stals vid ett inbrott för en tid sedan.  

Nu har man anhållit en misstänkt bandit. Förmodligen har Jan Guillo själv pekat ut en person som misstänkt eftersom polisen kopplat ihop en bild  från en hastighetsövervakningskamera med inbrottet hos Jan Guillo. Bra gjort, fint teamwork. 

Här tycks finnas både tid och resurser att granska fortkörningsbilder, knyta ihop e n bild med ett brott och anhålla en misstänkt vin- och medaljtjuv medan man i andra delar av Sverige inte har tid att utreda barnporrbilder. Det kallas visst prioritering

Polisen misstänker: Inbrottet var en hämnd mot Guillou

Lidingöligan gav Jan Guillou inspiration att skriva ”Tjuvarnas marknad” – därför dedikerade han en bok till huvudmannen. Samme man misstänks nu ligga bakom stölden av årgångsviner och Hamiltonmedaljer i författarens hus. – Jag känner till det här – det känns som ett sorts skämt, säger Jan Guillou till Expressen. Den 10 oktober greps en 46-årig Östermalmsföretagare, misstänkt för inblandning i inbrottet i Östhammar. Mannen anhölls – och delgavs misstanke om häleri och grov stöld.- Han förnekar det till fullo, säger advokat Michael Lindén. Misstankarna bygger på en fortkörning mellan Östhammar och Gimo, vid tiden för inbrottet, då 46-åringen fångades på bild av en fartkamera/…/Nu misstänker polisen att ligan hämnats mot Guillou – genom att stjäla hans Hamiltonmedaljer och lägga beslag på de finaste flaskorna av vit bourgogne/…/ Länk till artikel i Expressen 20 nov 2010

Nåväl. Jan Guillo kan sova gott i trygg förvisning om att polisen tar hans lidande på allvar och gör allt för att han ska få tillbaka sitt vin och sina medaljer.

Värre är det för de barn som riskerar hamna i vård, behandling eller på annat sätt riskerar komma i kontakt med en pedofil som polisen saknar resurser att utreda…

About these ads


Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: