”Visa pedofilers identitet…

01Apr11

vi som vill skydda våra barn” heter facebookgruppen som idag har 108 325 medlemmar…

klicka på bilden för att komma till facebooksidan

Det finns ett folkligt stöd för att införa ett offentligt sexualbrottsregister med dömda pedofiler.  Men sexualbrottsregister är bara en av flera brottsförebyggande åtgärder som borde införas i Sverige med tanke på att sexbrotten mot barn ökar. Lavinartat. Och det är INGEN myt utan ett faktum! 

Å andra sidan finns många av de dömda pedofilerna redan exponerade på internet  – borde inte den uppgiften ligga på staten och inte enskilda individer och/eller grupper?

Nåväl, staten tycks till och med acceptera exponering av barn som är troliga brottsoffer på nätet och accepterar även en allmän hetsjakt på dem (utan att ingripa trots anmälningar) de bör därför rimligtvis inte ha några synpunkter på att dömda barnskändare känns igen.

Än så länge har ingen av de dömda pedofilerna eller barnskändarna kommit till skada som följd av exponeringen. Däremot har finns det snart oräkneliga brottmål och domar om barn som kommit till skada efter att ha förföljts och sökts upp av pedofiler på nätet….och tyvärr alltför ofta av återfallspedofiler.

Tillägg 17 april 2011: Det finns ett enda politiskt parti som tagit upp frågan om offentliga sexbrottsregister för pedofiler.

SD vill ha offentligt pedofilregister.Sverigedemokraternas valkampanj har mellanlandat på Jussi Björlings torg./…/ Det finns ämnen som är tabubelagda. Som invandringspolitiken. Vi vågar skära i ett tabubelagt område, anför Björn Söder och säger att partiet istället vill öka anslagen till FN:s flyktingorgan. Ett offentligt register över dömda pedofiler för att skydda barn, höjda straff och utvisning av utländska medborgare som begår brott, är annat som tas/…/ Det är tydligen sådant nästan 6% av verklighetens väljare vill höra. Tough shit för oss allihopa. Läs hela artikeln här.

About these ads


10 Responses to “”Visa pedofilers identitet…”

 1. 1 Inez

  När man läser på denna Facebook grupp så blir iallafall jag irriterad över det språk* som används. Inser inte folk att det skadar mer än det gör nytta? Dessutom finns det risk att oskyldiga visas upp och i USA och England har det skett flera mord av oskyldiga genom ryktesspridning. Frågan är viktig men det måste också ställas till svars om det går fel. Är denna blogg villig att ta det ansvaret?

  I övrigt håller jag med i sak.

  *Ge mej 5minuter med en Peddo så ska fan visa vad tortyr är för något..
  dom ska svältas sakta fucking horungar!!
  DÖDA ALLA FUCKING PEDOFILER DOM ÄCKLIGA JÄVLA KUKSUGAR SVINEN
  jag har namn på 2 pedofiler i ljungby……..någon som vill ha dom?, har deras dommar…….
  Man ska borra dom i knäna

  • Hej och tack för din kommentar Inez. Ja, det finns många olika forum på nätet som skriver om bra saker men där trovärdigheten minskas genom att man använder olika svordomar och mindre lämpliga kraftuttryck.

   Men efter att ha läst på en del pedofilsajter och forum, där språket ofta är extremt välvårdat och pedofiler briljerar med akademiska begrepp i kombination med att diskutera hur normalt det är för vuxna att ”ha sex” med barn. Ja, då kan vi faktiskt inte bli speciellt upprörda över att människor uttrycker sina känslor på det sätt de gör.

   Vad är värst, om man nu får jämföra?

   Vi anser att det är innehållet och andemeningen samt förstår att alla inte förmår att diskutera ämnet sakligt eller till och med saknar förmåga att göra det. Vi tycker det är bra att facebooksidan finns och vi förstår människors ilska och upprördhet.

   När vi gick igenom myten om att många oskyldiga blir mördade för att de hängs ut felaktigt som pedofiler i England så granskade vi ett mycket omtalat fall och gick till botten med det. Det visade sig att det inte alls var fråga om att en man blivit mördad för att han felaktigt pekats ut som pedofil (det spreds som löpeld och användes som ett argument för att inte offentliggöra pedofiler). Den mannen dog av helt andra skäl. Minns inte exakt vilka, det går att läsa någonstans i bloggen. Har för mig att han dog under fylleslagsmål som inte hade något som helst med någon felaktig uthängning att göra.

   Du får gärna berätta mer om alla de oskyldigt mördade som blivit felaktigt utpekade. Vi är seriöst intresserade av fakta kring det, om det finns någon studie eller rapport som beskriver detta skulle det vara intressant att ta del av denna eller dessa.

   Vi är inte ute efter hämnd. Vi är liksom många andra medvetna om att det finns alltför många återfallspedofiler i Sverige som förstör livet för alltför många barn. Om de offentliggjordes skulle det förebygga brott mot barn. Vi ser därför ingen anledning till att man i n t e ska namnge ge dessa.

   Vi har även skrivit om att man numera kan finna namn och domar på hundratals dömda svenska pedofiler på nätet. Och vi har inte fått ta del av eller hört att en enda av dessa har kommit till skada på grund av publiceringarna. Det om något visar väl att svenskar är fredliga och inte särskilt hämndlystna. De flesta vill bara veta vilka dessa förövare är så man ges en möjlighet att skydda sina barn. I Sverige finns ingen som helst kontroll, inte ens myndigheterna har det. När en dömd förövare släpps ut så informeras inte ens kommunen där denne bosätter sig. Det är som inget har hänt och eftersom 40% återfaller i sexbrott mot barn så finns det liksom ingen saklig grund till att skydda deras identitet.

   Men bra att du håller med om innehållet. Vi får nog leva med språkbruket och vara tacksamma för att det mest är ord som sällan leder till handling.

   mvh
   KIM mfl

   • Varför bara pedofiler?
    Varför inte lämna ut namnen och adresserna på de som dömts för inbrott, misshandel, droghandel, mord, fortkörning, fyllekörning och krigsbrott? Alltsammans åsamkar skada på andra. Finns det något specifik gräns där man tycker ”nog är nog, här måste folk veta”?

    Om någon har straffats för ett brott, då ska det verkligen vara tabula rasa, och en chans att försöka sig på livet igen. Inte att de fortsättningsvis ska fortsätta straffas av alla i omgivningen. Återfaller de, dvs, inte tar tillvara sin chans, då ska de få ett nytt straff.

    Jag håller fullständigt med bloggen i att rättssäkerheten för de som förgripits på är helt åt helvete, och att straffen för olika brott och hur domstolarna hanterar brotten och brottsoffer är helt åt helvete, men då är det DÄR man ska få till en ändring.

    Problemet är att det fortfarande är moral och personliga värderingar som finns i rättssystemet, som ställer till det mer än det hjälper. Objektivitet saknas allt för ofta.

    Två fel gör inte ett rätt är jag rädd. Uthängning av folk leder inte till något gott, oavsett åsikter eller avsikter.

    • Brott mot barn är speciellt eftersom det drabbar samhällets per definition svagaste grupp. Dessutom är brotten ofta så allvarliga att det förstör livet för många barn. Samhället har en skyldighet att göra allt de kan för att förebygga brott mot barn och att ha ett sexbrottsregister med dömda och återfallspedofiler är e n brottsförebyggande åtgärd. Finns fler: kemisk kastrering, livstids övervakning, förbud att närma sig eller bosätta sig nära skolor, dagis eller barntäta områden, förbud att inleda relationer med någon som har minderåriga barn osv osv.

     Du ska ha stort tack för dina synpunkter och för att du berättar om dina åsikter men som du kanske inte noterat är detta inte en blogg där vi tar upp eller fokuserar på krigsförbrytare eller snattare.

     Vi skriver inte i bloggen för att vi ”känner” så här, eller för att detta är åsikter vi har just idag. Våra åsikter är förankrade i kunskap om barnsexbrottsoffer och en hel del om pedofila förövare. Vår kritik bottnar i att man släpper ut farliga förövare utan att ens ha testat eller bedömt deras risk för återfall. Vi är därför djupt kritiska till rättssystemet som verkar ytterst ovilliga att angripa det här enorma problemet på ett konstruktivt sätt utan låter det fortgå.

     Du får gärna återkomma med frågor, även vara kritisk. Men utgå då från ämnet och ta inte upp ovidkommande jämförelser.
     mvh
     Kim och co

 2. Vi har i övrigt varit i kontakt med olika personer inom rättssystemet. De är övertygade om att offentlighet är en mycket bra brottsförebyggande strategi. Den sociala kontrollen det innebär försvårar möjligheten avsevärt för en pedofil att närma sig barn och utsätta nya barn för övergrepp. Obehaget den personen eventuellt skulle lida av genom att vara offentlig är inget i jämförelse med det ”obehag” hans eller hennes brottsoffer upplevde under övergreppen. Det går dessutom alldeles utmärkt att skapa sig ett nytt liv trots att pedofilen finns i ett sexbrottsregister. Det svåra kan bli att få nytt jobb där det finns barn med i bilden.

  Dags att Sverige börjar tänka på barnsexbrottsoffren och även de som riskerar att bli sådana på grund av noll kontroll av dömda återfallspedofiler.

  Vi har inte sett ett enda vettigt eller logiskt argument till att man i n t e skulle offentliggöra dessa förövare. Men är självklart öppna för sådana..
  mvh
  Kim och co

 3. För er som vill veta vem förövaren är så publicerar vgnt massor av förövare med namn och bild. Dom tar även tacksamt emot aktuella artiklar och domar.

  Ni som inte anser att förövare bör publiceras bör alltså inte läsa där, för dom publicerar även rånare och mördare.

  • Tack för upplysningen Stefan. Vi på Suspicio har diskuterat ämnet både fram och baklänges och är i princip överens.

   Idag hänger media ut misstänkta mördare och andra misstänkta brottslingar innan de ens åtalats. Ja, alla förutom barnskändare. Media hänger dessutom ut dömda brottslingar med namn och bild. Ja, bortsett från barnskändare.

   Vi anser detta vara en form av hyckleri och ett oerhörd verklighetsfrånvänd inställning. Det finns inget allmänintresse i att hänga ut en dömd bankrånare med namn och bild, däremot finns det ett oerhört stort allmänintresse samt har en brottsförebyggande effekt att publicera namn och bild på dömda pedofiler och andra barnskändare.

   Det finns ingen logik i hur man resonerar inom media utan det är snarare någon form av ryggmärgsreflex där önskan att skydda pedofila förövare uppenbart är större än önskan att förebygga sexbrott mot barn.

   Media skulle genom sin makt kunna bidra till att förebygga många sexbrott mot barn. Om de ville. Av den anledningen är vi för att man publicerar namn och bild på dömda pedofiler och andra barnskändare.
   mvh
   Kim och co

 4. Jag har läst er blogg och den ger ett seriöst intryck.

  Har alltid varit mycket för integritet och människors rätt att slippa bli uthängda i olika register.

  Dock finns ändå en brist både i rättssystem och samhälle beträffande återfallssexualbrottslingar. Den bristen bör ses över.

  • Tack Lotta. Vi går verkligen seriöst in för det vi skriver om. Kanhända vi raljerar något eller visar irriation och ibland ilska. Men vi är alla lika genuint engagerade i de här frågorna. Både på bloggen och irl.

   Frågan om namn och bildpublicering tål att diskuteras och debatteras. Vi på Suspicio är inte allt 100% överens om varje given fråga men efter att ha stött och blött frågan så har vi numera detta som gemensam utgångspunkt.

   Det här är så pass allvarligt och inte alls självklart och just därför är det viktigt att man noga tänker efter var man står och att man grundar sin åsikt på en rejält genomtänkt saklig grund. (Vi är ute inte efter hämndaspekten utan som en del i en brottsförebyggande åtgärd). Det här gäller egentligen alla viktiga samhällsfrågor för det är väldigt lätt att tycka en massa utan att ha förankrat ”tyckandet”. En del tycks bara behöva fukta pekfringret och lyfta upp det i luften för att se åt vilket håll det blåser.

   Jag (Kim) har inte tagit ställning i den här frågan över en natt utan under många år diskuterat den med andra, och kan även därför se eventuella nackdelar. Men efter att ha stött och blött dessa, diskuterat och debaterat även den aspekten och varit öppen för att ändra åsikt så gjorde jag inte det eftersom jag inte fann några rimliga argument för att man i n t e skulle kunna namn och bildpublicera dömda barnsexbrottslingar. För vår del på Suspicio så handlar det som sagt om brottsförebyggande åtgärder. Att människor känner till vilka de dömda peodfilerna är och ges därför en möjlighet att undvika dem för sina barns säkerhets skull.

   En del tycker de ska förvisas ut i lappmarkerna där de får bilda egna byar och inte ens ska få bosätta sig i tätbebyggda kommuner. Andra anser att dödsstraff vore ett lämpligt sätt att minska sexbrottsligheten mot barn och skulle ha en avskräckande effekt. Vi på Suspicio är emot både det första och det andra.

   Vi har ständigt pågående diskussioner om just den förebyggande delen av kampen mot barnsexbrott. Den är svår eftersom det inte står pedofil i pannan på en förövare. Då måste man börja titta närmare på människors beteende i relation till barn etc etc. Men det är nog något vi kanske skriver en bok, inget vi planerar att skriva om i bloggen.

   Ingen behöver hålla med oss. Vår uppgift är inte att försöka människor som inte delar våra åsikter att ändra sig eller tänka om. Vi vill mer vara en väckarklocka, få människor att fundera innan de tar sina beslut. Få människor att inse att inget är endast svart eller vitt. Vi respekterar våra läsare som inte håller med oss i allt vi skriver och konstruktiv kritik får oss att växa som människor och utveckla vårt sinne, det krävs att man inte slår ifrån sig utan vågar tänka i nya eller annorlunda banor.

   Men det finns några enstaka områden där åtminstone inte jag (Kim) kommer ändra mina åsikter och det är dels i detta med namn och bildpubliceringen av dömda barnskändare eftersom jag är övertygad om att den brottsförebyggande insatsen inte bara skulle bli en ”vinst” för presumtiva offer utan för hela samhället med tanke på vad ett traumatiserat barns lidande kostar. Både barnet men även samhället.

   Ja, sedan finns det antal frågor till jag funderat klart på. Men det får jag ta en annan gång.

   Jag har full respekt och förståelse, det har vi alla på Suspicio för de som inte delar vår åsikt i denna fråga. Helt okej.

   Du har föresten en enormt rolig och djärv blogg. Därför hamnade du på vår första sida.
   mvh
   Kim och co

 5. Hej Kim,

  Ja hela ämnet är ju ganska känsligt. Och just att bara misstänka människor utan hållbara bevis är ju en riskfull balansgång. Trots att nog alla friska människor är ense om att pedofili och incest är totalt tabu och fel.

  Tur ett tag vara jag rädd att jag hamnat i något ”suspicous-register” när jag blev länkad. Phu..:-) Tackar ödmjukast över komplimangen. Många kan nog se den som stundtals provocerande. Även det kan ju skapa debatt. :-)

  Mvh
  LottaFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: