RÅ rekommenderar HD att ta upp mangadomen!

16Sep11

Mangatecknare kan få dom prövad i HD

Mangamålet är på väg upp i Högsta domstolen. Riksåklagaren Anders Perklev vill ta den fällande barnporrdomen mot en man i Mellansverige som haft 51 japanska mangateckningar i sin dator till högsta instans.    Mannen både föreläser och översätter japanska serier och har över 400 japanska seriealbum i sina samlingar. Han betraktas därför som ledande i Sverige på detta område och har i tidigare rättegångar sagt att han behöver bilderna som ”referensmaterial”, att det ingick i hans arbete att känna till utvecklingen av de japanska mangateckningarna. Han sade också att han inte haft en aning om att materialet kunnat vara olagligt – och att han inte skulle ha laddat ned dem från nätet om han känt till det. Han dömdes till dagsböter av både tingsrätten och hovrätten för ”ringa barnpornografibrott” Länk till hela artikeln i DN

Om prövning av mangadomen i Högsta Domstolen (HD)

RÅ skriver även:

Det är bara en bråkdel av alla dömda som begär överprövning av sina domar i HD som beviljas prövningstillstånd där. Det slutar oftast med att dessa avvisas av HD och då blir det Hovrättens dom som gäller.

Av det skälet harr vi senaste året blivit förvånade över en del domar de tagit upp. Främst den som blev ett prejudikat den 28 december 2010 och som fick stor uppmärksamhet. Bland annat därför att Göran Lambertz på HD anser att man ska misstänkliggöra barnsexbrottsoffer som anmält sin förövare och ha i åtanke att de kan ha gjort det för att de vill ”berika sig ekonomiskt” En oerhörd skymf av HD och har det visat sig finnas ett bakomliggande lobbande och påverkansarbete bland annat i den domen.  Men oftast tar HD upp mål som på grund av sin oklarhet måste prövas av högre rätt.

Mangamannen dömd både i tinsgrätt och hovrätt för barnporrinnehav.

Vi anser att mangadomen är tydlig. Tingsrätten och hovrätten har dömt utifrån gällande lagstiftning.  I Sverige (och många andra länder) är det förbjudet att inneha/sprida bilder på vuxna som våldtar barn. Mangamannen hade 6 sådana våldtäktsbilder i sin samling. Lagstiftningen säger att det inte spelar någon roll om bilderna är animerade eller äkta.

Juridik har inte så mycket med sanning och rätt att göra utan handlar mer om tolkningar vilka ibland kan vara väldigt subjektiva. HD har  visat att de inte ser allvarligt på sexbrott mot barn genom sina märkliga beslut där bl.a friade  en man vars syskon till och med trodde han var skyldig till det han dömts för i hovrätten.

Men vi får se hur det går.

Inget jäv eller vänskapskorruption i våra domstolar…

Vänskap eller släktband påverkar inte i svenska domstolar. Näe, det är bara sådant som påverkar i andra länder. Det spelar nog ingen roll att mangatecknarens pappa är rådman eller lagman med ett stort kontaktnät inom ankdammen. Lika lite som det spelade roll att en pedofil som för ett antal år sedan dömts till ett långt fängelsestraff av tingsrätten friades (förövaren visste på förhand att han skulle frias av HR) av Hovrätten. Ja han hade en släkting som arbetar där och det påverkar säkert inte alls. För inte har vi väl jäv och vänskapskorruption i våra domstolar?

Men man ska inte måla fan på väggen som det heter. Det är riksåklagaren som anser att HD ska ta upp domen för prövn och han är  tydlig med att han anser att Hovrättens fällande dom ska kvarstå:

Dyrt för skattebetalarna och en friande dom kommer utsatta barn få betala ett högt pris för

Prövningen i HD är ett resursslöseri i mångmiljonklassen på bekostnad av skattebetalarna. Om man ska se något positivt i detta så är det att HD tvingas sättas sig in i hela frågans komplexitet där även syftet med tecknad barnporr naturligtvis måste vägas in. Dvs hur den används samt hur enkelt det är att omvandla riktiga våldtäktsbilder på riktiga barn som blir våldtagna på riktigt –  till tecknade bilder! Sådant går inte att bortse ifrån. Barnporrförbudet är inte ”bara” en vad liberalisterna kallar ”morallag”. Den fyller alltså många viktiga funktioner.

Högsta domstolen gjorde - genom ett domslut den 28 december 2010 som blev ett prejudikat -  det närmast omöjligt för barnsexbrottsoffer. I domen som  står ett tillägg skrivet av Göran Lambertz att man ska ifrågasätta barnens motiv till att anmäla en barnvåldtäktsman. Vi har efter 28 december sett flera domar som hänvisar till HD:s prejudikat. Skrämmande. Men som vi sagt tidigare synes det inte räcka med att man friar 97 % av de anmäla barnskändarna. Målet tycks vara att 0 % av de anmälda pedofilerna ska dömas!

Barnporr har inget existensberättigande. Varken äkta eller animerad!

Animerad barnporr används i många olika syften liksom äkta barnporr. Den typen av bilder och filmer har inget som helst existensberättigande och har inget i ett civiliserat samhälle att göra. Lagen kring barnporr är sträng. Och det är den i många andra länder också. Även i Japan. Och så ska den förbli. Men det räcker inte! Vi behöver också domstolar tar dessa lagar på allvar!

Domstolar befolkas av människor, det är människor som beslutar om straffsatser eller friande domar och det kan se väldigt olika ut beroende på var i landet en förövare döms alt frias.

Skräckpropaganda – Mangadomen, sexliberaler och lobbyister

Mangadomen sägs vara omdiskuterad. Men vi som rört oss över det här området och skrivit om ämnet i flera år är inte alls förvånade över de som skriver negativt om domen. Det är samma personer/grupper som   närmast regelmässigt visar någon form av sympatier med barnporrkonsumenter och ibland pedofiler som vill ha sex med barn. Där finns även propagandaspridarna och lobbyisterna som genom ihärdigt bloggande om en rad (överenskomna)  sakfrågor lyckas vända medias uppmärksamhet till sig och därmed får makthavarnas öra.

I den gruppen finns även några av dom som anser att alla former av dokumenterade sexuella övergrepp ska tillåtas. Det vill säga: de anser att all barnporr ska avkriminaliseras! Där finns de som anser det vara omoraliskt att vuxna inte får ha sex med barn! Ja, att lagar som skyddar barn mot övergrepp är morallagar och ska skrotas helt enkelt. De lever i föreställningen om att det påverkansarbete (propganda & lobbyism) de gör idag kommer ha öppnat dörrar för pedofiler någon generation framåt.

Opinonsbildare eller propagandaspridare. Ser ni skillnaden? Finns det någon?

Vi är faktiskt ganska förvånade över att inte media gräver mer i de här grupperna. Exempelvis så har Liberaldemokraterna talat sig varma för barnporr och anser att riktiga våldtäktsbilder/filmer? på barn ska avkriminaliseras. ( De försvarar naturligtvis mangamannen.)  De har en mycket tillåtande attityd till pedofiler och de hycklar inte med den, nu senast var det exempelvis Partipartisten och Liberaldemokraten Carl Johan Rehbinder som förtydligade denna pedofilvänliga inställning på ett ”bra”sätt i en dialog med en självbekännande pedofil (kallad Aliceday365) på sin egen blogg den 15 juli 2011:

Btw. Vi vill inte länka till den ytterst obehagliga dialogen, men det går säkert att googla fram den.  Pedofilen Aliceday365 svarar i alla fall  Carl Johan Rehbinder bland annat så här:

Det är bara att svälja att vi är långt ifrån det och inte alls ser dem på rätt sätt nu. Attityden att barn må ha en sexualitet, men inte en som är kompatibel med vuxna, finns det inga belägg för, förutom att i nuläget så kan det bli fel just på grund av vår moralistiska, uppjagade hållning.

Say no more…

Det är viktigt att ha i minne att pedofiler har kämpat för att  sex med barn ska legaliseras och det har de gjort i decennier.  Vi har i tidigare inlägg lagt ut skärmdumpar från  pedofiltidningar från 1970 talet som idag finns inskannade på nätet. Där framgår deras ”kamp” och politikerpåverkan med all önskvärd tydlighet.  Pedofiler ser inte att de skadar barn. Det spelar ingen roll att all världens empiri och kunskap talar om att det inte spelar någon roll om pedofilen varit ”snäll” och inte tillämpat våld eller hot: barnen mår dåligt och oftast livslånga problem på grund av övergreppen.

Som vi skrivit snart hundratals gånger så är det ingen mening att argumentera med en pedofil eller dess försvarare (kamouflerade pedofiler?) eftersom de inbillar sig att barnens tystnad är ett samtycke.  De lever i en egen föreställningsvärld där de struntar fullständigt i fakta och forskning utan de bara v e t att barn behöver ha sex med vuxna. Allt annat är lögn för dem.

I ett fall vi känner till så blev en pedofil arg på ett föräldrapar som brukade ”låna” ut sitt barn till pedofiler.  Pedofilen blev arg för han tyckte att barnet gjorde för mycket motstånd och att föräldrarna uppfostrat barnet fel. Han ville bara ha ”sex” med barn som själva ville.  Ja, detta är sant!  Och ja, det hände i Sverige. Det barnet har bister erfarenhet av både ”snälla” och ”dumma” pedofiler där snälla pedofiler var sådana som inte tog till mer våld än nödvändigt.

Ja, det finns föräldrar som lyckats med det också. Att få barnen ”medgörliga” men det kan vi diskutera i ett annat inlägg. Ur barnen och brottsoffrens perspektiv.

Seriösa journalister med bristfällig research är en katastrof

Det som förvånat oss än mer  angående mangadomen är att några journalister som vanligtvis betraktas som mycket seriösa, kloka och reflekterande personer kastat sig in detta och visat sitt stöd för mangamannen. Detta genom att återge mangamannens lögner och utan någon som helst kunskap om skadan med dessa bilder.

Vår förhoppning är naturligtvis att de helt enkelt inte är insatta i vad den här typen av animerade bilder har för syfte och vad de används till. Med bättre research hade de förhoppningsvis ställt sig bakom lagstiftaren och de presumtiva offren som skyddas genom den. Här är i alla fall en länk till de journalister som fått tillstånd av kammarrätten att se bilderna hos rikskriminalpolisen: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2795&artikel=4101643

Tänk på vad du ställer upp på

En del kommer bli historiska för sitt engagemang

Om ämnet inte varit så allvarligt skulle man egentligen kunnat skratta åt den lobbyism som pågått sedan mangamannen dömdes 2010 och som syftar till att ”fria” honom. De patetiska ”friamangamannenargumenten” har avlöst varandra.

Undrar nog om inte Robert Aschbergs  försvar för mangamannen kommer bli historiskt eftersom han i en intervju med honom betedde sig  som en rabiat hund som skällde på alla som inte höll med honom och gjorde jämförelser med barnporr man inte trodde en journalist skulle våga sig på. Men slutligen så var det i alla fall ”synd om mangamannen som nu blivit arbetslös” och därför tycks han anse att man ska ändra lagarna och fria mangamannen. Eller moderaten Maria Abrahamssons  som menar  att på grund av de fällande domarna har man utpekat mangamannen som pedofil.

Det är absurt att svensk lagstiftning stämplar översättare och serieexperter som pedofiler. Ett förs­ta steg mot en mer rimlig ordning är att HD beviljar Simon Lundström prövningstillstånd.

Vilket får oss att undra

1: Om det bara är pedofiler som äger tecknad barnporr. Märklig inställning eftersom hon å andra sidan tycks vara övertygad om att xx inte är pedofil.

2: Vad vet Maria Abrahamsson om xx eventuella sexuella störning?

Vi undrar också om man ska låta bli att döma skyldiga brottslingar för att de då kan känna sig ”utpekade”?

Nåväl, märkliga uttalanden av en moderat riksdagsledamot till försvar för en dömd barnporrkonsument. Vad påhejjarna tycks mena är att lagen ska anpassas efter mangamannen och inte tvärtom. Men vi har inga individanpassade lagar i Sverige. Sist vi kollade gällde de alla!

De allra flesta mangaentusiasterna vill inte befatta sig med barnporren

Det finns hundratusentals mangatecknare, proffs, amatörer, samlare och översättare världen runt som aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att befatta med barnporrgrenen av manga. Men nu vill en del som sagt var ändra tolkningen av lagen så att de ”stackare” som vill använda animerad barnporr  ska få göra det.

Tingsrätten och Hovrätten var tydliga i sina domslut när de dömde mangamannen för barnporrinnehav och dagsböter. Deras tolkningar av gällande lagstiftning beskyddar barn och presumtiva offer. Om HD dömer annorlunda så har vi en vidrig framtid framför oss där varenda barnporrproducent, konsument och innehavare ges fritt fram för sin sexuella exploatering av barn.

Vi vill inte heller  leva i ett samhälle som tillåter barnporr!

Om HD friar mangamannen så blir det fritt fram för de med äkta barnporrbilder att med några enkla knapptryck omvandla sina riktiga våldtäktsbilder av barn till tecknade! ”I ett sånt samhälle vill inte jag leva” sa en polis i en intervju med Hasso Aaro i  efterlyst special i somras. Vi delar hans uppfattning till 100%.

Lögnen jobbar snabbt – sanningen långsamt…

Åter till propagandan och lobbyismen på nätet. Det har varit en hel del och det värsta är lögnerna som mangamannen lyckats sprida stort. Han skyller på en vårdnadstvist! Något av det dummaste vi hört, men jo, det är helt enkelt mamman till hans barn som lyfte luren och fick polisen att göra en husrannsakan. Förutom att lögnerna mangamannen spridit har fått allvarliga konsekvenser för ett flertal personer så bidrar han och propagandisterna till att sprida ut lögner som närmast får Sverige att likna en polisstat där vem som helst kan få sitt hus genomsökt när som helst och helt utan skäl och så är det verkligen inte! Minst två namnkunniga personer för dessa lögner vidare:

En av dem är Oscar Swartz it entrenpenör m.m som ”intervjuade” mangamannen och la ut den i sin blogg 23 juli 2010:

Oscar: Jag ringde upp honom för att få mer detaljer och kan konstatera att alla nu löper en icke försumbar risk att få sina liv upp- och nedvända. Staten kan komma och ta din dator när som helst.

Läs den skrämmande historien här. Och drag politiska slutsatser av den inför höstens val, tack! Jag använder det fiktiva namnet Johan här, även om det inte är någon hemlighet vem det är frågan om. Han är ju trots allt den store experten på och översättaren av japansk manga, undervisar på många ställen, inklusive universitet, talar på konferenser etc. Men man kan ju skona folk från Google om man känner för det och vet att ens egen bloggpostningar kan hamna högt.

Hur gick husrannsakan till rent praktiskt?

Mangamannen: ”Jag hade varit och handlat och kom hem med matkassar mitt på dagen och fann att det var poliser inne i min bostad. De bar iväg datorer och hårddiskar, bläddrade i min samling av japanska mangaalbum och tog del stickprover därifrån.” [...]

Intervjun är längre än så här men vi lägger bara till Oscars egna slutsatser baserade på info han fått från mangamannen eller så fabulerar han för fullt helt på egen hand. Den som vill läsa hela intervjun får googla. Hursomhaver, lögn, grova överdrifter och förtal:

[...]OscarI det här fallet förefaller en kille ha blivit använd av en f.d. flickvän som vill ha deras gemensamma barn själv i en annan del av landet. Och då tar till det kraftfullaste kvinnliga vapnet som finns och lyckas övertyga två (kvinnliga) åklagare att beställa en husrannsakan. Med reservation för att vårdnadstvister kan ha olika historier från båda sidor men med kännedom om att det också tas till riktiga fulknep: Det skulle kunna hända vem som helst. Detta är en Piratfråga bara av den anedningen: Ett hot mot demokratin. Beställ en husrannsakan hos valfri fiende och hoppas på att de har någon förbjuden bild så förverkas deras dator. Och under alla omständigheter blir det kaos. Även utan förbjuden teckning. Hej, vad roligt man kan ha! [...]

Spridningen av mangamannens lögner har fått allvarliga konsekvenser

En annan som sprider mangamannens lögner vidare, eller fabulerar fritt är ökände bloggaren bloggelito. Utan någon som helst tvekan ljuger han dels om att det är vanligt med anklagelser om sexuella övergrepp vid vårdnadstvister.  Inget kunde vara mer fel om man ser till fakta och studier. Tvärtom så är det ytterst ovanligt. I studier gjorda om detta kom man fram till att två procent av fallen som uppdagades i samband med vårdnadstvister k u n d e röra sig om felaktiga utpekanden, det vill säga missförstånd e l l e r falska anklagelser. Det finns inga vetenskapliga belägg eller studier som visar på att falska anklagelser är v a n l i g  a vid vårdnadstvister. Skrönan/myten kommer  få sin framtida plats i historieböckerna om hur lögner  som sprids på nätet via propagandister och lobbyister slutligen betraktas som sanningar inom vissa grupper. Pinsamt om det inte handlade om så allvarliga skrönor – lögner.

Naturligtvis nämner ingen av dessa att det finns en rad naturliga förklaringar till varför att det  blir en vårdnadstvist när våldtäkter eller sexuella övergrepp har uppdagats. Detta har vi tagit upp i ett flertal tidigare inlägg. Man kanske borde utveckla en teori kring detta eftersom det mesta tyder på att förövare vet exakt hur de ska agera för att förvandla ett sexövergreppsmål till en vårdnadstvist. Tids nog kommer den närmast chockerande verkligheten komma ifatt även de mest ihärdiga lögnarna och propagandisterna och till de som inte haft vett att ta till sig fakta.

Nåväl, så här skrev bloggelito i sin blogg om mangamannens dom 22 juli 2010:

Att svenska kvinnor har för vana att fabricera historier för att vinna vårdnadstvister är inget nytt. Oftast tar sig sådana historier uttryck av antydningar om att fadern minsann tafsar på sina egna ungar, vilket är tillräckligt för att hela den statsfeministiska apparaten ska gå igång. Ett otal oskyldiga fäder har fått skaka galler för sådana anklagelser, men sedermera friats genom personliga ingripanden av bland andra förre justitiekanslern.

Oftast går det inte så långt, men bara att en process dras igång kan leda till kafkaliknande absurditeter, vilket en känd mangaexpert och japanofil nyligen fått känna av. Historien är att han efter en separation anklagades för just att ha tafsat på den egna dottern, vilket dock aldrig resulterade i något från statens sida.

Däremot beslöt åklagarmyndigheten av någon anledning att genomföra en husrannsakan efter att denna anklagan yttrats en andra gång, efter ytterligare ett år [...]

Lögner och skräckpropaganda ska inte stå oemotsagd

Lögner, grova överdrifter och skräckpropaganda sprids runt i olika grupper av olika skäl. Det är som man vill framställa det som att vilken pappa som helst kan få sitt hus genomsökt bara exfrun lyfter luren och ringer polisen. Fel. Beslut om husrannsakan tas av en åklagare och det  krävs ett gediget underlag innan myndigheter i Sverige kan göra ett så allvarligt och integritetskränkande ingrepp. Vad vill man vinna genom att  sprida ut dessa lögner? Ja bortsett från att svartmåla en skyddande förälder men det är knappast enda skälet.

Ska man blanda in skälet till husrannsakan, ja då ska man fan hålla sig till sanningen. Annars låter man bli att nämna saken.

På grund av lögnerna som spridits som en löpeld på nätet har vi tagit reda på mer fakta och skrivit en rad inlägg om mangadomen eftersom vi vill belysa den lögnutsatta delen av härvan.  Det är  nog med lögner som sprids på nätet och som får livsavgörande konsekvenser för de inblandade. Vi kommer fortsätta ha koll på det här fallet och förhoppningsvis kan vi en dag redogöra för alla omständigheter vilket inte låter sig göra just nu.

***

Tillägg: vi uppdaterar inlägget med länkar, så det kan ändras från dag till dag en tid framöver.

Bra inlägg om RÅs beslut:

http://noboytoy.bloggplatsen.se/2011/09/15/6245892-barnporr-mannen-klagar/

http://shedlight.bloggplatsen.se/2011/09/15/6243468-omdiskuterad-dom-for-vem/

About these ads


7 Responses to “RÅ rekommenderar HD att ta upp mangadomen!”

 1. Det verkar som om DN nu har plockat bort alla blogginlägg till artikeln om mangaporr-mannen..?
  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/mangatecknare-kan-fa-dom-provad-i-hd

  Det gick från ett 20-tal blogglänkar till..noll.. ?? *snopen*.

  Så ytterst märkligt..?

 2. Bortse från min kommentar ovan för nu syns länkarna igen.

  • Jo, vi såg det. Vi har varit i kontakt med twingly om varför inlägg inte längre kommer med. De har bett oss göra några tekniska inställningar men trots att vi gjort dessa syns vi inte längre så vi får helt enkelt kontakta dem igen.
   Bra inlägg du skrivit föresten. Tack till dig och andra som uppmärksammar det här. Vi hoppas så småningom kunna berätta mer om fallet men värnar om de inblandades integritet och gör inget förrän alla delar är färdig utredda.
   mvh
   Suspicio

  • VI SYNS OCKSÅ : ) FÖRSTA GÅNGEN I ÅR.

 3. 5 jonathanlindborg

  Först kort om HD-domen i december: Det är bara själva domen som är prejudicerande och tvingande för domstolarna, och inte Göran Lambertz tillägg, även om naturligtvis domstolarna _kan_ hänvisa till skriften vilket jag vet har skett i ett mål om våld mot tjänsteman, då beträffande att man bör pröva den tilltalades trovärdighet.

  Om manga: Jag blev också riktigt förvånad över riksåklagarens inställning i frågan om prövningstillstånd. Att tecknade bilder är olagliga är fullständigt klart och det lär knappast HD ändra på.

  Ett möjligt scenario, som jag ser det, är att mannen frikänns för att innehavet skulle, av HD, kunna anses försvarligt eftersom han är (eller uppger sig vara, jag vet inte) en professionell yrkesverksam person och föreläsare. Frågan är nog alltså snarare om undantag från kriminaliseringen ska göras här, och det är nog vad HD prövar om de tar upp fallet, liksom om bilderna är tillräckligt verklighetstrogna men det torde också vara uppenbart.

  Rå skriver i sitt överklagande, vad beträffar skälen för prövningstillstånd följande:
  ”Enligt min bedömning står klart att innehav av sådana tecknade bilder varom i målet är fråga träffas av kriminaliseringen i 16 kap. 10 a § brottsbalken om barnpornografibrott.

  Högsta domstolen har emellertid hittills inte prövat hur bestämmelserna om
  barnpornografibrott ska tolkas när det gäller tecknade bilder. Mangaserier
  förekommer numera även i Sverige och det kan därför antas att teckningar
  liknande de varom i målet är fråga i framtiden kan komma att innehas eller
  spridas i landet. I synnerhet innebörden av rekvisitet pornografisk, men också rekvisitet barn och undantaget för försvarlig befattning vore av värde att få belysta av Högsta domstolen.

  Det förhållandet att vissa ändringar i bestämmelserna om barnpornografibrott trätt i kraft den 1 juli 2010 respektive den 1 januari 2011(SFS 2010:399 och SFS 2010:1357) och således efter det att här aktuellt brott begicks, bör inte hindra en prövning av Högsta domstolen i detta avseende.

  Mot denna bakgrund anser jag att det är av vikt för ledning av rättstillämpningen att Högsta domstolen prövar målet och jag tillstyrker därför att Högsta domstolen meddelar prövningstillstånd.”

  Så någon katastrofdom som legaliserar alla tecknade barnporrsbilder lär vi tack och lov inte få oavsett om mannen frias eller fälls.

  • 6 Vanja

   Det låter ju delvis lugnande. Men det är ändå saker som jag inte förstår i detta mål mot ”mangamamnnen”. Med tanke på fynden som gjordes vid husrannsakan – varför dömdes inte mannen för sexuellt ofredande mot minderårig?
   Sedan undrar jag också vilka skrivningar som gör att bevisläget försvårats något så oerhört att endast 3% av anmälda barnaskändare når domstolarna eller blir dömda. Var hittar man roten till det? Det är inget svenska folket vill och förmodligen inte ens känner till eftersom det inte tas upp i allmän media.

   • Instämmer med Vanja. Det låter betryggande så vi får hoppas att domstolarnas klargörande kvarstår.

    När det gäller dina funderingar Vanja om vad som orsakat det katastrofala läget så går det bakåt i tid. Det har länge pågått och pågår än idag lobbying för att förstärka pedofiler och barnsexbrottslingars rättsliga läge. Det motsvarande, dvs förstärka rättsläget för sexbrottsutsatta barn har per definition inte behövt lobbas fram eftersom det borde ligga i allas intresse att tillvarata den. Man har heller inte sett eller velat se (jo, det finns många politiker,forskare och andra profesionella som sett lobbyismen men inte nått fram med sina budskap) den aktivism som ständigt arbetar på att misstänkliggöra barnsexbrottsoffer genom olika skrivelser, pajasutredningar och beslut.

    Det vi ser idag är konsekvenserna av politikerpåverkan och närmast renodlad propedofil lobbyism och propaganda. Men vi hoppas att makthavarna och rättssamhället öppnar ögonen eftersom denna lobbyism med sin påverkan pågår alltmer öppet idag.

    mvh
    SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: