Domstolen tyckte synd om våldtäktspolisen eftersom han blev av med jobbet…

02Dec11

… och dömde honon därför endast till ett års fängelse! Många är just nu väldigt upprörda över detta. Men det här är inget o v a n l i g t domslut. Det är så här man resonerar i svenska domstolar.

Ett år för våldtäkt på drogad flicka

En 53-årig polisman i Stockholm fälls för bland annat våldtäkt och sexköp av barn. Solna tingsrätt dömer mannen till ett års fängelse. – Jag tycker att påföljden är väldigt låg, säger åklagaren. Mannen köpte sex av en flicka som vid tiden för brotten var 16 år och betalade henne med droger, sprit och pengar. Vid ett tillfälle hade han sex med henne när hon var drogpåverkad och hjälplös. Han fälls även för narkotikabrott och vapenbrott [...] Länk till artikel i Svenskan 1 dec 2011

Läs vad shedlight skriver om rättsskandalen:

En polisman fälls för våldtäkt. Brottsbeskrivningen visar på en oerhörd hänsynslöshet hos denne polisman. http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.788374-ett-ar-for-valdtakt-pa-drogad-flicka  http://www.dn.se/sthlm/polis-falls-for-sexkop-av-barn

Han fick endast ett års fängelse. Domstolen tog hänsyn till att han förlorar jobbet. Varför? Hade han inget eget val? Var han tvungen att locka till sig en utsatt 16-åring? Och sedan droga och våldta? Ska inte en polis snarare få högre straff just för att han missbrukar sitt förtroende? Fast numera vet vi ju att vi inte ska ha förtroende för poliser, det har Polisfacket talat om. Eller får kanske arbetslösa högre straff? Eller visste inte denne polis att han var polis?

Hur ”tänker” domstolen? Det här visar återigen hur svenska domstolar letar efter för mannen förmildrande omständigheter. Det är legio i svenska domstolar, mannen går från förövare till åtminstone delvis ett offer. Han är inte ”riktigt” skyldig. Och så synd att en polis ska förlora jobbet.

MEN han skulle aldrig varit polis. Den människosyn han visar med denna handling där han drogar och våldtar ett utsatt barn, är ett exempel på när fruktansvärt fel kategori människor blir poliser.

Hur har han agerat mot kvinnor och mot flickor under alla år han varit i tjänst?Eller mot människor överhuvudtaget? Han tillhörde ju basebollligan[...] Här är länk till hela inlägget

***

Det är som sagt inte första gången svenska domstolar dömer - sådana som vi vanliga dödliga anser ska dömas ännu strängare -  till milda ”straff”. Minns läkarstudenten som våldtog en pojke, han fick inte ens fängelse för det var synd om våldtäktsmannen eftersom han förlorade sin studieplats på läkarlinjen. Det finns en mängd liknande domslut där poliser, politiker och andra som fått mildare straff för sina brott på grund av att det blivit en dipp i deras yrkeskarriärer efter att de avlöjats som grova brottslingar.

Det här upprör naturligtvis människor och det underminerar dessutom tilltron till hela rättssystemet när man dömer människor som borde besitta en hög moral och rättskänsla till l ä g r e  straff än i normalfallet. Det här är vad verklighetens folk kallar rättsröta.

Ja, läs domen mot polismannen här för mer information om vad han gjort sig skyldig till och hur domstolen resonerat…

I maj 2011 öpnnades en flashbacktråd om polisen: https://www.flashback.org/t1536726, även nätverket stoppa-pedofilerna skriver om det här på facebook: http://www.facebook.com/pages/N%C3%A4tverket-Stoppa-pedofilerna/285965598089953. Bloggaren corruptio har skrivit om polisen här: länk

About these ads


4 Responses to “Domstolen tyckte synd om våldtäktspolisen eftersom han blev av med jobbet…”

 1. Reinfeldt och Regeringen vill spara in pengar. Därför vill dom ge korta straff, för dom tycker det kostar för mycket att ha folk inlåsta. Mvh Svensson

  • Hej och tack för din kommentar. Det finns en del som tror att det kan vara så illa som du säger. Hemska tanke.
   mvh
   Suspicio

 2. 3 Callinia Cold

  Denna polisman var en gång med i Baseballigan som misshandlade folk i underläge i tjänsten och före detta arbetskompis med Anti Avasan som också har skrivits om att han var medlem i denna Baseballiga på 80 talet.
  Det verkar även som en del män med makt är förtjust i barn och våld.
  Anti Avasan han sitter i civilutskottet som ledamot och rådman i Stockholms
  tingsrätter .
  Och instruerar angående vårdnadsreformer och förhållningssätt i vårdnadstvister bland annat Södertörns tingsrätt ,där säger åklagare och domstol att de av erfarenhet vet att barn ljuger ,har haft samtal angående detta tidigare i år.
  Därför säger de att barn i bland annat vårdnadstvister och andra brottsmål inte får komma till tals eller vittna om vad de varit med om.
  Tänkte även på vad åklagaren sa i fallet med våldtäktspolisen
  Att en flicka får rätt mot en polisman och får honom fälld är ovanligt.
  Eftersom 97% barnbrott läggs ner i Sverige.

  • Det värsta är när kräken sitter på maktpositioner och att det accepteras. Rekommenderar böcker som exempelvis Anders Jallai skrivit. Han är initierad, fd stridspilot som ger en inblick i hur sådant här möjligt. Ja , dvs med rötägg i maktposition. Han har forskat i gamla dokument och hittat både det ena och det andra nedgrävt i myndighetsarkiven. Han ger föresten en hint om hur det kommer sig att A.A befinner sig där han gör. Bakgrund och liknande. Skrämmande är en underdrift. Läs spionen på Fra.

   Finns många initierade som kan berätta med egna ord hur sådant här kan förekomma. ”Bröder skyddar bröder” och ibland handlar det om ren utpressning och ”hållhakar” som gör att allmänheten får dras med maktmänniskor som knappt borde få knyta skorna utan tillsyn.

   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: