Ett rimligt straff…..

21Mar12

En 37-åring från Hallsberg döms till tolv års fängelse för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt och barnpornografibrott. Örebro tingsrätt har också beslutat att mannen ska betala drygt en halv miljon i skadestånd till tre barn.

En av dem han döms för att ha utsatt är hans dotter. Tingsrätten konstaterar i domen att brotten riktats mot tre barn som han stått i nära förhållande till. Det yngsta barnet, en styvdotter var tre år. Domstolen framhåller att det är mycket allvarliga brott. Rätten skriver att de skador barnen tillfogats inte går att överblicka men att det både genom deras egna och andras berättelser framgår att det de utsatts för påverkat dem påtagligt [...] Länk

Frågan vi ställer oss är varför inte a l l a pedofila förövare döms till straff som står i proportion till brotten de utsatt barn för och som dessutom har en avskräckande effekt på andra förövare ?

*****

I övrigt vill vi påminna om att vi bloggat om sexuella övergrepp på barn sedan år 2008 utan att tillhöra någon organisation, Vi tillhör inte heller någon extremistgrupp.  Vår blogg är helt opolitisk och styrs inte eller drivs av några politiska agendor.  Detta vet de läsare som följt bloggen från början men är viktigt att påminna nya läsare om.

Vi har ingen bakomliggande eller dold dagordning  utan det enda vi vill är att lyfta fram och belysa de problem som finns kring sexuella övergrepp på barn. Det gäller allt från rättssystemets hantering av problemen, myndigheters bristande förmåga att skydda utsatta barn och hur sexövergrepp i barndomen påverkar offren.

Vi hoppas våra nya läsare förstår att vi länkar till fakta och information som vi finner intressanta, viktiga och värda att ta del av och att vi gör det utan några baktankar.

Vi tar inte ansvar för  vad andra skriver om och vi håller ingen koll på vad eller vilka det är som driver de bloggar/sajter/tidningar vi länkar till.  Detta v e t våra trogna läsare och är viktigt att påpeka för nya. Det tar tillräckligt mycket tid att hålla koll på vår egen blogg.

Vi  skulle ha förlorat mycket och oerhört värdefull kunskap/information genom åren om vi bara läst och länkat till etablerad media. Det har genom åren verkligen inte saknats människor som varit snabba på att använda detta som argument för att vi skulle tillhöra någon extremistgrupp och genom sådana falska påståenden försökt underminera vår trovärdighet precis som man gjort och gör med många andra som skriver om det här ämnet och tar upp problemen kring sexuella övergrepp på barn.

Men som vi alltid sagt: vi är här för att stanna och kommer fortsätta skriva om sexuella övergrepp på barn oavsett hur obekvämt det än må upplevas av exempelvis pro pedofila lobbyister och andra som gärna skulle vilja se att bloggen tystnar helt och hållet. Vi kommer fortsätta länka till fakta vi finner intressanta och detta fortsätter vi göra utan att stödja någon politisk eller icke politisk verksamhet som eventuellt kan finnas på eller hos någon sajt/blogg/tidning/inlägg/artikel/författare/journalist/skribent vi länkar till.

Bloggen fortsätter dock gå på sparlåga p.g.a  IRL projekt, arbeten och familj. Ni får väldigt gärna göra era röster hörda genom att skriva gästinlägg eller ge oss tips om artiklar/ämnen. (Vi har på ett ungefär  300 – 500 unika läsare varje dag och vi märker att antalet nya läsare ständigt ökar).  Ni får vara anonyma, även för oss. Mejla tipsaoss@gmail.com

About these ads


2 Responses to “Ett rimligt straff…..”

 1. 1 TA

  Har ni sett detta?
  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1384364-socialen-missade-larm-om-sexovergrepp

  • Tack för tipset. Nej vi hade inte sett detta. Det är lika hemskt varje gång vi tar del av liknande fall. Det är fall där barn berättar om övergrepp, där det finns skador och vittnesutsagor och flera fall där det finns barnpsykologer/terapeuter mfl som vittnat om det barn berättat men trots detta så förordar socialtjänsten umgänge/vårdnad till en förövare. Det är bra att detta gått vidare och att man uppmärksammar det här fallet. Varje enskilt fall är en tragedi för de utsatta barnen och det börjar bli för många sådana. I Sverige.

   Vi ska läsa vidare och återkommer i ämnet.
   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: