Polisen har inte tid att utreda pedofil…

07Jul12

SKÖVDE. Den 48-årige mannen misstänks ha utsatt den 13-åriga flickan, som han lockat med sig ut i skogen, för en grym våldtäkt. I hans datorer och mobiler fann polisen fler än 500 tjejnamn, adresser och telefonnummer. Men polisen går inte vidare med namnen. – Vi har helt enkelt inte resurser att kontakta alla, säger kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm.

Wennerholm har åtalat 48-åringen misstänkt för våldtäkt mot barn i ett fall. Men går inte vidare med de i mannens dator 500 namngivna flickorna.- Vi har kontrollerat med andra polisdistrikt och utan polisanmälningar har vi svårt att gå vidare, säger han.

- Vi har helt enkelt inte resurser att kontakta alla dessa namngivna flickor för att höra om de träffat mannen och blivit utsatta för något.48-åringen nekar helt till våldtäkten på 13-åringen i Gullspång den 6 maj i år men det finns teknisk bevisning som binder honom till offret.  Länk till hela artikeln Expressen 7 juli 2012

Det blir bara sporadiska uppdateringar av bloggen under juli och en bit in i augusti. Trevlig sommar.

About these ads


7 Responses to “Polisen har inte tid att utreda pedofil…”

 1. Var finns nu alla de ledarredaktioner och kulturjournalister som skrev så mycket om ”verkliga offer” när det rörde sig om tecknad barnporr?
  Nu när dom borde slå på stora trumman för de 500 flickor(!) som råkat illa ut här som inte polisen har resurser att utreda. Det kanske var så viktigt med ”verkliga offer” trots allt utan det det främsta målet var att legalisera barnporr.
  Sällan syns väl medias hyckleri så tydligt när sådant här händer.
  Då är det samma bloggar och personer som upprörs över dessa flickor som också är emot att barn sexualiseras.
  Det är värt att komma ihåg nästa gång media vilseleder oss om sin agenda, när det gäller barnporr.

  Självklart ska polisen utreda detta!
  Finns det något ”mängdbrott” som är mer angeläget än det här?
  Det visar vilken inställning Sverige fortfarande har till barnövergrepp.
  I vissa andra länder hade man bara tagit resurserna och röjt i detta till det blev klart.

  • Tystnaden är talande! Vi undrar precis som du var alla som lade ner sin själ på att försvara animerad pedofilporr finns nu? Här finns de riktiga offren som polisen ”inte hinner” utreda och det är tvärtyst. Var är Maria Abrahamsson, Karin Olsson, Andreas Ekström, Ulrika Knutsson, Björn Sellström och alla andra som vurmar för dom r i k t i g a pedofiloffren?

   Hyckleriet har fått flera ansikten.

   mvh
   Suspicio

 2. 3 Utred rättsväsendet NU

  Förutom att hyckleriet är totalt så ”slumpar” det sig alltid så att argumentet om ekonomiska resurser och tidsbrist enbart framförs i sammanhang av när det gäller brott mot kvinnor och barn. Polisen och åklagarmyndigheten har inte dessa ”prioriteringsproblem”, ”tidsbrist” och ”bristande resurser” när det gäller andra brott.

  Mannen är dessutom dömd tidigare, vilket torde innebära att än mer tid borde prioriteras på mannens handlingar mot övriga 500 flickor.

  ”48-åringen är tidigare är dömd för sexuellt ofredande mot unga kvinnliga läkarstuderande i hemstaden som mannen kontaktade och manipulerade att klä av sig nakna.”

  Det kan inte bli tydligare att varken polis eller åklagare bryr sig om dessa unga flickor!

  Ja, vi väntar med spänning på att de som agerade i Manga-målet nu ska agera med än större kraft för att skydda unga flickor och främja deras mänskliga rättigheter…

  • Ja, vi är många som väntar med spänning…

   mvh
   Suspicio

 3. 5 Göte

  Ni som är så duktiga och skickliga på att skriva ni kan väl läsa med? ”Utan polisanmälningar är det svårt att gå vidare”. Vad har detta med Mangadomen att göra? Svårt att förstå kopplingen ni antyder på.

  • Det har inte funnits några polisanmälningar i de andra stora nätpedofilhärvorna heller. Där har polisen sökt upp och talat med barn som kan misstänkas ha varit offer för en nätpedofil och på det viset kunnat finna flera offer.

   Björn Sellström som var för en friande dom tyckte att polisen skulle lägga ner resurser på att rädda riktiga barn istället. Så var är han nu? Här finns 500 riktiga barn och sannolikt är många av dom r i k t i g a brottsoffer – sådana som polisen ska rädda.

   • [...] Björn Sellström som jobbar med ämnet på Rikskriminalpolisen. Han applåderar HDs dom, och vädjar om att polisen får koncentrera sig på de riktiga övergreppen [...] http://www.journalisten.se/kronika/domare-ska-inte-vara-konstkritikerFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: