Länkar


Juridik/brottsförebyggande

”Det är faktiskt mitt liv det handlar om”

Journalister, skribenter och författare

Blandat och övrigt


4 Responses to “Länkar”

 1. Det är NOG nu! Vi vill inte längre stå stillatigande och se på när oskyldiga barn lämnas ut till pedofiler!

  Att förgripa sig på barn är ”lagligt” bara det är dina egna barn! Vii kan inte tolka lagen på annat sätt!
  I fall efter fall då barn har berättat om hur de blivit utsatta av sina egna pappor har polis och socialtjänst lämnat barnen hos förövaren efter att deras mammor (i vissa fall har deras pappor försökt skydda barnen från sina mammor) slagit larm efter larm om att barnen har utsatts för olika slags fysiska eller sexuella övergrepp – har barnen svikits av det vuxna samhället och lämnats till våldtäktsmän med rättssamhällets goda minne!

  Att våga se att sitt barn far illa i den andra förälderns vård är mycket smärtsamt! Det är ju ofta den partner man själv har valt att bli pappa(/mamma) till sitt barn! Att då se att barnet far illa är bland det svåraste och mest smärtsamma som finns. Det som möter en sådan förälder är ett kompakt motstånd och ovilja att tro bland de instanser i samhället som de facto finns just för att ge hjälp i sådana situationer! Socialtjänst, polis, åklagare väljer att BLUNDA hellre än utreda vad barnet faktiskt har att berätta. De enda som är beredda att skydda barnet som har berättat om övergreppen är alltför ofta endast den andra föräldern! Med den konsekvensen att de anmäls för ”egenmäktighet med barn” som det heter på juridiksvenska. DVS att de har kidnappat sina egna barn i kampen om att skydda dem från de förövare som barnen har pekat ut. De riskerar fängelse och 4 år långa straff om de kidnappar sina egna barn.

  Media skriver om vårdnadstvister som om de handlade om ”normala” människor som råkar tvista om barns vårdnad, boende och umgänge. Men tvister som handlar om att skydda sina egna barn mot en förövare är allt annat än ”normala”.

  För 3 månader sedan blev K fängslad sedan hon hade flytt med sin egen son efter att han i samtal efter samtal tillsammans med barnpsykolgoer i Hudiksvall hade berättat om ”hur hans pappa hade legat på honom”, ”tagit strypgrepp” på honom”, ”slagit och sparkat honom”, ”hotat med att döda mamma, om han berättade något om det pappa gjorde mot honom”.
  Rätten har valt att inte tro på vad som kommit fram hos barnpsykologerna i Hudiksvall. Efter att ha varit på flykt under ett års tid blev K arresterad och senare dömd för egenmäktighet med barn. Hon sitter just nu fortfarande häktad.
  Sonen har placerats hos den som han har pekat ut som den som har förgripit sig fysiskt och sexuellt på honom!

  Detta kan vi inte acceptera! Inga fler barn ska lämnas hos den som har förgripit sig på dem!

  • Tack för din kommentar Sara. Det här är skrämmande vanligt och måste få ett stopp. Du får gärna mejl oss om mer info: tipsaoss(at)gmail.com. Tack för att du berättar.

   mvh
   Suspicio

 2. Våld och övergrepp bland tonåringar är akut problem i Sverige. Istället för att andra lagen, göra det hårdare för säkrare barndom utvecklar polis, skolan och SOC metoder för att tysta ner ärendena om övergrepp och våld för att ha bra statistik. SOC, polis och skolan visar riktigt samarbete i detta frågan. Organisationer som ”Hopp”, ”BRIS”, ”Reda barnet ” hjälper till – dem misslider och pratar bort de som drabbades. Om förövarna under 15 år, det skriver inte media om. De är rädda för att bli stämda för oviktiga uppgifter.
  Offer kommer i ond cirkel och få ingen hjälp utan utsätts aven för värre övergrepp.

  http://www.svenskamord.se/index.php?topic=10487.200

  • Tyvärr är det så att många brottsutsatta barn inte får hjälp av myndigheter och organisationer. Än mindre får de rättslig upprättelse och förövarna går fria, oavsett ålder.
   mvh
   SuspicioFölj

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 50 andra följare

%d bloggers like this: